5 tips voor het creëren van uw eigen wellness tuin!

Tot rust komen in onze eigen tuin, een eigen plekje om uw hoofd helemaal leeg te kunnen maken en te kunnen ontspannen. Dat willen we allemaal wel! U hoeft trouwens helemaal niet naar een wellness resort als u er zelf een in uw tuin heeft. Wij geven u daarom de beste tips om een eigen wellness tuin te creëren.

Wat is een wellness tuin?

Een normale tuin is gericht op het dagelijks leven. Een plek voor fietsen, een plek om te eten en een plek om de kliko’s weg te zetten. Een normale tuin is dan ook vaak voorzien van borders met planten en bloemen en een stuk gras. Een wellness tuin is gericht op pure ontspanning. Er zijn geen alledaagse dingen zoals fietsen en kliko’s in de buurt; het gaat in een wellness tuin echt alleen om de ontspanning. Echt tot rust komen in uw eigen tuin; wie wil dat nu niet? Uw eigen wellness tuin ontwerpen wordt makkelijk met de volgende tips.

Tip 1: maak een rustig ontwerp voor uw wellness tuin

Wanneer u uw gehele tuin wilt ombouwen tot een wellness tuin, is het natuurlijk belangrijk om eerst een ontwerp te maken of te laten maken. Een wellness tuin kenmerkt zich vrijwel altijd door simpele vormen en strakke lijnen. Maak de tuin dus vooral niet te druk! Hierbij kunt u de lijnen vanuit uw woning, erfafscheiding of schuur gebruiken, zodat alles netjes geordend is. Natuurlijk mogen er wel wat organische vormen in zitten, maar houd dit voornamelijk echt in het natuurlijke gedeelte van uw tuin. Zorg in ieder geval voor eenheid, want dat zorgt ook voor rust.

Tip 2: werk met natuurlijke materialen

Wanneer u voor een echte wellness uitstraling in de tuin gaat, is het aan te raden om vooral te werken met natuurlijke materialen. Hout heeft bijvoorbeeld een heel warme uitstraling en steen zorgt voor de strakke lijnen die we in de vorige tip benoemden. U kunt ook werken met beton. Het hoeft er niet allemaal te perfect uit te zien, het geeft de tuin juist karakter als het te zien is dat er volop genoten wordt in deze tuin…

Tip 3: rustgevende beplanting

Beplanting is in iedere tuin natuurlijk belangrijk, maar zeker in een wellness tuin. De beplanting moet natuurlijk helemaal bij de rustgevende uitstraling van uw tuin passen om het beeld compleet te maken. Kies daarom voor rustgevende beplanting. U kunt daarbij denken aan een mooi lavendel veld, wat een heerlijke geur afgeeft en natuurlijk een prachtige kleur heeft! Daarnaast kunt u ook kiezen voor mooie siergrassen of bamboe. Wanneer de wind waait, zorgt dit voor een rustgevend geritsel en het ziet er natuurlijk ook nog eens mooi uit!

Tip 4: comfortabele meubelen

In een wellness tuin moet je kunnen ontspannen. Dat kan natuurlijk alleen op heerlijk comfortabele meubelen! Kies voor meubelen die bij de stijl van de rest van de tuin past. Ga voor een lounge set waar u met de hele familie op kan genieten van de wellness tuin, of kies voor twee luxe stoelen wanneer u vooral met zijn tweeën in van de tuin wil genieten! Kies niet alleen voor een loungehoek waar u kunt ontspannen, maar bijvoorbeeld ook voor een comfortabele plek om te tafelen.

Tip 5: wellness apparatuur in de tuin

Het allerbelangrijkste aan een wellness tuin is natuurlijk de nodige apparatuur! Een wellness tuin is geen wellness tuin zonder een spa of jacuzzi. Hierin heeft u veel verschillende keuzes. Ook hier is het belangrijk om u af te vragen of u er met meerdere mensen in gaat, of voornamelijk met zijn tweeën. Bij Elite Wellness kunt u natuurlijk uitstekend terecht voor een spa of jacuzzi voor in uw wellness tuin. U kunt een test doen op onze website en natuurlijk bent u van harte welkom in onze showroom voor persoonlijk advies!

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.