Elite Wellness BP 3 Spa

Alles over het vervangen van de filters van uw jacuzzi

Filters zorgen ervoor dat het water in uw jacuzzi schoon blijft en dat uw jacuzzi goed blijft werken. Het is natuurlijk belangrijk om uw filters goed te onderhouden en schoon te houden, maar ook wanneer u dit regelmatig doet, moeten de filters om de zoveel tijd vervangen worden. Wanneer dat het geval is en hoe u dat moment kunt herkennen – en waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe filter – leest u in dit artikel.

Het schoonmaken en onderhouden van de filters

Om ervoor te zorgen dat u in fris en helder water kunt genieten, is het belangrijk om de filters van uw jacuzzi regelmatig schoon te maken. Dit kunt u in principe op drie manieren doen:

  • Door gebruik te maken van een vloeistof of tablet. Er zijn vloeistoffen die u op de filter kunt spuiten en vloeistoffen waarin u de filter kunt laten weken. Lees de bijbehorende gebruiksaanwijzingen altijd goed.
  • Sluit een kam of flosser aan op uw tuinslang en reinig uw filters met de harde stralen die hieruit komen. Kiest u voor een combinatie van bovenstaande en het gebruik van een flosser op de tuinslang, dan kunt u hiermee de filter naspoelen zodat u zeker weet dat er geen resten achterblijven.
  • Automatische reiniging met een filter cleaning system.

Wanneer moeten de filters van de spa vervangen worden?

Hoe goed u uw filters ook onderhoudt en schoonmaakt, op een gegeven moment moeten ze alsnog vervangen worden. Wanneer de filters vervangen moeten worden, is afhankelijk van hoe vaak u van de jacuzzi gebruik maakt. Gaat u elke dag in de jacuzzi, dan is het verstandig om ze elke maand te vervangen. Wanneer u er minder gebruik van maakt, kunt u de filters eens per 2 à 3 maanden vervangen. Het is verstandig om altijd minstens twee filters in huis te hebben, zodat u meteen een andere filter kunt plaatsen wanneer de huidige schoongemaakt moet worden of aan vervanging toe is. Zo kunt u van uw jacuzzi blijven genieten.

Welke filters heb ik nodig?

Het is niet moeilijk om erachter te komen welke filters u moet kopen wanneer de huidige aan vervanging toe zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw jacuzzi en u kunt altijd kijken welke filters er nu in zitten. Vaak krijgt u bij uw jacuzzi ook een set extra filters, zo weet u meteen welke het zijn en hoeft u de eerste keer geen nieuwe te kopen. Wilt u kijken of er misschien andere varianten zijn van uw filter, dan is het belangrijk dat u de maten van de filter goed opneemt zodat u zeker weet dat u de juiste koopt. Meet daarom de lengte van de filter op, exclusief de aansluiting of handvaten. Ook de diameter moet u opmeten. Let daarnaast ook op de aansluiting van uw filter. Is er grof of fijn schroefdraad nodig bijvoorbeeld? Wanneer u al deze eigenschappen controleert, kunt u makkelijk nieuwe filters kopen.