Spa buiten avond ledverlichting

Alles over verlichting voor in de jacuzzi

Wanneer u een jacuzzi aanschaft, zit daar vaak ook ingebouwde verlichting bij. Natuurlijk kunt u er ook zelf verlichting bij kopen. Over het algemeen wordt hier LED verlichting voor gebruikt omdat het energiezuinig is en het lang meegaat. Daarnaast is het verkrijgbaar in allerlei kleuren. In deze blog leest u alles over verlichting in de jacuzzi!

Een jacuzzi met verlichting kopen

Bij Elite Wellness vindt u bijna alleen maar jacuzzi’s met verlichting. Kant-en-klaar is wel zo makkelijk! De verlichting in een jacuzzi werkt meestal op hydro-elektrische techniek. Dat betekent dat de waterdruk de energie produceert waar de LED verlichting op draait. Vaak kunt u kiezen voor LED verlichting met één kleur of LED verlichting met meerdere kleuren, die dus telkens van kleur kunnen veranderen.

Waarom verlichting in een jacuzzi?

Waarom zit er eigenlijk verlichting in een jacuzzi? De eerste reden is heel logisch, het is in eerste instantie erg praktisch. Veel mensen gebruik de jacuzzi ‘s avonds en dan is het wel zo handig als u iets kan zien. Daarnaast brengt het ook sfeer. Gezellige verlichting zorgt ervoor dat u nog meer van uw jacuzzi kunt genieten. Daarnaast kan licht ook bepaalde ontspanning brengen, en daar draait het natuurlijk allemaal om wanneer u de spa in gaat.

Kleurentherapie in de jacuzzi

We schreven al eerder over kleurentherapie in de infraroodsauna, maar dit kan natuurlijk ook in de jacuzzi! Wanneer u kiest voor LEDs met meerdere kleuren, kunt u zelf instellen welke kleur u graag wil hebben. Kleuren hebben effect op uw stemming en dus op uw mentale gesteldheid. Door de juiste kleur in te stellen, komt u vanzelf in de gewenste stemming.

  • Rood: verhoogt de energie, vitaliteit en weerstand. Daarnaast staat het ook voor passie en verhoogt het de spontaniteit.
  • Blauw zorgt er juist weer voor dat u rustig wordt, innerlijke vrede en toewijding vindt.
  • Inspiratie nodig? Dan kan de kleur paars u helpen. Dit zorgt namelijk voor meer verbeeldingskracht en artistieke kwaliteiten.
  • Ook geel kan daarbij helpen want dit verhoogt uw creativiteit, maar ook uw vrolijkheid, humor en intelligentie.
  • Wilt u weer even helemaal in contact met uzelf staan? Kies dan voor de kleur groen want deze kleur ondersteunt balans, harmonie en sociaal karakter.
  • Ook oranje stimuleert creativiteit en productiviteit. Enthousiasme en optimisme horen ook bij deze vrolijke kleur.
  • Heeft u een winterdipje, dan kiest u voor de kleur wit. De kleur wit verhoogt namelijk het vitamine D niveau, wat veel mensen met een winterdip tekort komen.

Wilt u meer weten over de verlichting in de jacuzzi die u misschien wil kopen, of heeft u daar nog advies over nodig? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op! Wij helpen u graag en vertellen u graag meer.