Aromatherapie in de jacuzzi

Regelmatig even ontspannen in een jacuzzi, whirlpool of bubbelbad kan heerlijk zijn en heeft verschillende goede effecten op uw gezondheid. Gewoon even relaxen in uw jacuzzi is al goed voor u, maar u kunt nog veel meer gezondheidsvoordelen uit uw jacuzzi halen. Zo zijn er diverse therapieën waarmee u heerlijk kunt ontspannen, waaronder aromatherapie. Maar wat is aromatherapie precies, wat voor effect heeft het op uw gezondheid en hoe werkt het? Wij vertellen u er graag meer over.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie wordt ook wel omschreven als een holistische therapievorm. Holistische therapie is een therapie die gebaseerd is op het feit dat er een interactie bestaat tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten staan in verband met de geestelijke gesteldheid en andersom. In een jacuzzi of bubbelbad wordt daar natuurlijk al aandacht aan besteed. U komt zowel mentaal als lichamelijk helemaal tot rust. Met aromatherapie komt u nog beter in balans. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van etherische oliën die gewonnen zijn uit bloemen, kruiden en andere plantendelen. Aromatherapie betekent letterlijk “behandeling met geuren”. Deze etherische oliën kunnen toegevoegd worden aan het water in de jacuzzi of het bubbelbad. Bij Elite Wellness vindt u verschillende spa’s waarin een aroma-unit zit. Hierin kunnen de etherische oliën worden toegevoegd.

Wat zijn de effecten van aromatherapie?

Aromatherapie wordt vaak ingezet bij klachten op het gebied van slapeloosheid, angst en spanning. De rustgevende geuren van de etherische oliën werken in op het onderbewuste. U ontspant volledig en zal ook minder last hebben van gewrichtspijn en spierpijn. Het kan zelfs verlichting bieden bij reumatische pijn. Elke geur heeft natuurlijk zijn eigen werking. Er zijn veel verschillende geuren verkrijgbaar zoals:

  • Lavendel. Dit heeft een zeer kalmerende werking. Daarnaast kan het ook pijnstillend en ontstekingsremmend werken. Het geeft verlichting bij reumatische aandoeningen en bij spanning, stress, slapeloosheid en depressie.
  • Rozen. Deze etherische olie wordt in de aromatherapie onder andere gebruikt tegen huidontstekingen, astma, slapeloosheid, neerslachtigheid, vermoeide spieren, spataderen, mentale vermoeidheid en stress.
  • Eucalyptus. Dit kan voornamelijk helpen bij blaren, wonden, puistjes en andere huidaandoeningen. Ook kan het verlichting bieden bij reumatische pijnen, spierpijn en zenuwpijn.
  • Citroen. Helpt uitstekend bij griep en verkoudheid door de sterke antibacteriële werking. Het beschermt het lichaam tegen allerlei ziekten en infecties.

Aromatherapie in uw bubbelbad

Er zijn heel veel verschillende geuren en etherische oliën die u kunt gebruiken voor aromatherapie in uw bubbelbad, jacuzzi of whirlpool. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat de beste aromatherapie voor u is, is natuurlijk heel persoonlijk. U kunt er het beste zelf een aantal proberen en er op deze manier achter komen welke voor u het prettigst vindt. Heeft u vragen over aromatherapie in uw jacuzzi? Neem dan gerust contact met ons op.