De effecten van een Jacuzzi op reuma

Bij een Jacuzzi denkt men al snel aan een momentje van rust na een lange werkdag, of een gezellige avond met vrienden. Maar voor mensen met reuma kan een Jacuzzi nog veel meer betekenis hebben. Een sessie in een Jacuzzi kan de klachten van reuma namelijk (tijdelijk) verminderen.

Het belang van de juiste temperatuur

Temperatuur kan een grote invloed hebben op de klachten van reuma. Warmte zorgt voor een betere doorbloeding van uw spieren en gewrichten. Daardoor ervaart u (tijdelijk) minder pijn tijdens het bewegen. Een sessie in een warme Jacuzzi is hiervoor ideaal. Terwijl u heerlijk ontspant, zorgt het warme water voor pijnvermindering. Uw spieren ontspannen en u komt tot rust. Ook een infrarood sauna kan dezelfde resultaten opleveren. Zo is het ook niet nodig om onder de felle zon of onder de zonnebank te gaan liggen. Hiervan is het namelijk niet duidelijk wat de negatieve gevolgen zijn voor uw huid. Een sessie in een heerlijk warme Jacuzzi is net zo effectief. Heeft u een vorm van reuma waarbij er ontstekingen aan de gewrichten ontstaan? Dan kan warmte de klachten juist verergeren. In dit geval is het verstandiger om te kiezen voor koude temperaturen. Warme en gezwollen gewrichten kunnen tijdelijk minder pijn doen wanneer deze worden gekoeld.

Massage in de Jacuzzi bij reuma

Niet alleen de temperatuur werkt positief voor mensen met reumatische klachten, ook massagestralen kunnen een pijnverlichtend effect hebben. Een Jacuzzi is vaak voorzien van hydromassage jets, die zorgen voor een fijne, doordringende massage. Hierdoor voelt men zich over het algemeen psychisch beter en wordt er minder stress ervaren. Ook fysiek voelt men zich vaak een stuk beter na een sessie in een Jacuzzi. De waterdruk op het lichaam werkt positief voor spieren en gewrichten, en bovendien wordt de gevoeligheid van het lichaam voor pijn verminderd.

Zwaartekracht

In het water lijkt het een beetje alsof men zweeft. Er staat minder druk op de spieren en gewrichten en de zwaartekracht lijkt afgenomen. Deze gewichtloosheid voelt niet alleen lekker aan, het maakt het ook een stuk comfortabeler om oefeningen te doen. Doordat bepaalde spieren worden verlicht door het water, wordt het ook aangenamer om bewegingsoefeningen uit te voeren.

Jacuzzi met hydromassage kopen

Een sessie in een Jacuzzi kan iemand met reumatische klachten zeer zeker helpen. Het is verstandig om eerst bijvoorbeeld bij een sauna of zwembad uit te proberen of het ook voor u helpt. Wilt u hierna ook thuis genieten van een heerlijke Jacuzzi? Dan kunt u bij ons terecht voor een Jacuzzi met hydromassage. U kunt ook ons artikel over hydromassage lezen voor meer informatie over dit onderwerp.