Infraroodcabine sportfief

De gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine

Wilt u graag een sauna aanschaffen dan kunt u kiezen voor een traditionele Finse sauna of voor een infraroodcabine. Waar een Finse sauna de ruimte verwarmt door middel van een warmtebron, gebeurt dat in een infraroodcabine door middel van infraroodstraling. De luchttemperatuur is hierbij veel lager, waardoor het ook een stuk minder benauwd wordt in de cabine. Uw spieren en de rest van uw lichaam warmen ook een stuk beter op in een infraroodcabine. Daarnaast heeft deze nog meer voordelen voor uw gezondheid.

Betere weerstand

Als u zweet, verlaten afvalstoffen uw lichaam. Heeft u veel afvalstoffen in uw lichaam, dan heeft u meer kans om ziek te worden. Door een bezoek aan een infraroodcabine, zweet u al deze afvalstoffen uit uw lichaam. Daarnaast draagt een bezoek aan de infraroodcabine ook bij aan een betere weerstand. Infraroodcabines helpen namelijk om antilichamen en witte bloedcellen te produceren, die op hun beurt weer ziektes helpen bestrijden. Mensen worden vaak ziek als het weer omslaat; bij grote temperatuurwisselingen dus. Als u regelmatig in een infraroodcabine zit, raakt uw lichaam gewend aan temperatuurwisselingen, waardoor u daar bij de wisseling van de seizoenen ook minder gevoelig voor bent.

Betere sportprestaties

Bent u een actieve sporter, dan kan een bezoek aan de infraroodcabine ook bijdragen aan betere sportprestaties. Allereerst zorgt het ervoor dat uw lichaam steeds meer went aan hoge temperaturen, en er daardoor ook beter mee om kan gaan. Als u sport, raakt uw lichaam natuurlijk ook verhit. Doordat u daar dan aan gewend bent, kunt u het sporten met een verhit lichaam langer volhouden.

Ontspanning na het sporten

Na het sporten is het natuurlijk belangrijk dat u goed ontspant en dat u uw spieren rust geeft. Een bezoek aan de infraroodcabine laat uw spieren sneller herstellen, waardoor ook de kans op spierpijn vermindert. Het is wel verstandig om na het sporten niet al te lang in de infraroodcabine te gaan, of dit voor u gaat sporten te doen.

Luister naar uw lichaam!

Er zijn verschillende effecten die een bezoek aan de infraroodcabine op uw lichaam en uw gezondheid kan hebben. Het is echter wel belangrijk om naar uw eigen lichaam te luisteren. Ieder lichaam is namelijk anders! Als u merkt dat u nog niet lang in de cabine kunt zitten, is het aan te raden om dit langzaamaan op te bouwen. Zo heeft u het meeste profijt van uw sauna.