De ideale temperatuur voor het water in de jacuzzi

Heeft u een jacuzzi in huis of wilt u een jacuzzi gaan kopen en wilt u weten wat nu eigenlijk de meest ideale temperatuur van het water is? Dat is voor iedereen natuurlijk anders, maar u kunt er zeker op letten. We vertellen u in dit artikel alles over de ideale temperatuur voor het water in de jacuzzi.

De perfecte temperatuur voor de jacuzzi in de zomer

In de jacuzzi in de zomer, is dat eigenlijk wel fijn? Wanneer het 30 graden is, heeft u misschien niet heel veel zin om in een bad van 40 graden te stappen. Toch is het wel degelijk prettig om in de zomer in de jacuzzi te gaan! De ideale temperatuur voor een jacuzzi sessie in de zomer ligt dan ongeveer op 37 graden. Onze lichaamstemperatuur is namelijk ongeveer 37 graden. Hierdoor vinden we vaak alles wat lager dan deze temperatuur ligt, koud. Stapt u in een jacuzzi met een watertemperatuur van 37 graden in de zomer, dan zal u de omgeving als koel ervaren wanneer u eruit stapt.

Heeft u te maken met een hittegolf en wilt u de jacuzzi juist gebruiken om af te koelen in de zomer? Ook dat is mogelijk. Kies er dan voor om de jacuzzi niet op te stoken en zorg ervoor dat het water ongeveer 30 graden is. Rond deze temperatuur kunt u lekker afkoelen.

De meest ideale temperatuur voor de jacuzzi in de winter

Zowel in de zomer als in de winter kunt u heerlijk van uw jacuzzi genieten. Wanneer het buiten echt koud is, heeft u misschien de neiging om het water flink op te stoken om zeker te weten dat u het lekker warm gaat hebben. Overdrijf het niet, want het is niet goed voor uw lichaam om in water te zitten dat warmer is dan 40 graden. Warm uw jacuzzi dan ook maximaal op tot 39 of 40 graden. Zo heeft u het lekker warm en loopt u geen risico op brandwonden.

Eerst in de jacuzzi, dan in de sauna

Heeft u de luxe dat u thuis ook een Finse sauna of infraroodsauna hebt, dan is het natuurlijk heerlijk om voor of na een sessie in de sauna, de jacuzzi in te gaan. Bij het gebruik van een sauna is het natuurlijk belangrijk dat het lichaam goed gekoeld en weer opgewarmd wordt. Daar is een jacuzzi ideaal voor, maar deze kan ook perfect dienen als dompelbad. Gebruikt u de jacuzzi om op te warmen, dan kunt u de normale temperatuur aanhouden. Gebruikt u de jacuzzi dan als dompelbad, dan moet het water een temperatuur van 10 tot 15 graden hebben.

De jacuzzi op temperatuur houden

Wanneer u de jacuzzi even niet gebruikt, is het wel belangrijk om deze op temperatuur te houden. Ook wanneer u bijvoorbeeld twee weken op vakantie bent. Het kost namelijk meer stroom om de jacuzzi helemaal te laten afkoelen om deze vervolgens weer helemaal op te warmen, dan wanneer de jacuzzi op temperatuur gehouden wordt. Schaf bijvoorbeeld een goede cover aan, zodat de jacuzzi nog makkelijker op temperatuur gehouden kan worden.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.