De voorbereidingen voor het plaatsen van uw jacuzzi

Wanneer u een jacuzzi gekocht heeft, maakt u een afspraak voor het plaatsen ervan. Natuurlijk nemen we u hierbij het liefst alles uit handen, maar er zijn wat voorbereidingen die u moet treffen voordat het mogelijk is om de jacuzzi ook echt te plaatsen. In deze blog vertellen we u graag om welke voorbereidingen het gaat, zodat de plaatsing van uw jacuzzi straks geheel vlekkeloos zal verlopen.

Zorg voor voldoende ruimte om de jacuzzi te plaatsen

Bij de aanschaf van de jacuzzi heeft u vast al nagedacht over de locatie ervan. Waar in de tuin moet de jacuzzi geplaatst worden? Er moet voldoende doorgang zijn om de jacuzzi ook echt te kunnen plaatsen. Kunt u geen doorgang in de tuin maken die groot genoeg is om de jacuzzi er door te krijgen? Dan moeten we met een kraan werken. Dat regelen we ook graag voor u! We komen ook graag even bij u langs om te bekijken hoe we de plaatsing het beste uit kunnen voeren, zodat er geen verrassingen op zullen treden. 

Zorg voor een goede ondergrond voor de jacuzzi

De jacuzzi zelf weegt natuurlijk al heel wat, en straks zit daar ook flink wat water in! Ook het gewicht van de badgasten zelf moet meegenomen worden. Het is daarom erg belangrijk dat de jacuzzi op een stevige ondergrond geplaatst wordt. De ondergrond moet het gewicht niet alleen aankunnen, de jacuzzi moet ook waterpas staan. Daarnaast moeten verzakkingen voorkomen worden en moet er een goede afwatering zijn. De gevolgen kunnen groot zijn wanneer de jacuzzi geplaatst wordt op een ongeschikte ondergrond. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een dikke, gewapende betonnen plaat of een waterpas betegelde vloer als ondergrond. 

Regel een goede stroomvoorziening

Om de jacuzzi te laten werken, is natuurlijk stroom nodig. Het is belangrijk om de stroomvoorziening te regelen voordat de jacuzzi geplaatst wordt. Het is het beste om de locatie van de jacuzzi te voorzien van 2 losse groepen achter één aardlekschakelaar van 220 volt. Het is ook mogelijk om de jacuzzi aan te sluiten op één groep van 400 volt krachtstroom. 

Schaf de nodige accessoires aan

Wilt u meteen goed gebruik kunnen maken van uw jacuzzi na de plaatsing en installatie? Dan is het slim om van te voren al wat accessoires te regelen. Is het voor u lastig om de jacuzzi in en uit te stappen, kies dan voor een trapje dat u daarbij kan helpen. Ook zijn er verschillende instapbeugels verkrijgbaar die ervoor zorgen dat u nog makkelijker en veiliger in kan stappen. Schaf ook altijd een goede jacuzzi cover aan, zodat u de jacuzzi altijd goed af kan dekken. Met deze accessoires bent u helemaal klaar voor de plaatsing van uw jacuzzi!