Een jacuzzi of spa laten inbouwen: wat zijn de mogelijkheden?

Zit u er al langer over na te denken om een jacuzzi te kopen, maar vindt u het niks dat het zo veel ruimte inneemt? Lijkt het u veel mooier voor uw tuin om de jacuzzi te laten ingraven? Bij een aantal spa’s is dat zeker mogelijk. Bij het ingraven van een jacuzzi of spa moet echter wel met een aantal dingen rekening gehouden worden. In deze blog vertellen we u daar graag meer over. 

De voor- en nadelen van een inbouw spa

Een inbouw spa heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Een voordeel van het inbouwen van een spa is natuurlijk dat het een mooier zicht in uw tuin oplevert. Ook is het makkelijker instappen waardoor er minder kans is op valpartijen. Een ingebouwde spa heeft tevens geen onderhoud aan de omkasting. Er zitten echter ook wat nadelen aan het inbouwen van een spa. Zo moet u natuurlijk altijd op de knieën voor het reinigen van de filter of de bediening. Daarnaast kan een reparatie ook wat moeizamer verlopen doordat er weinig ruimte is. Het is belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen wanneer u twijfelt tussen een bovengrondse of een inbouwspa. Overigens kan een inbouw spa geplaatst worden als binnenspa en als buitenspa.

Waar moet rekening mee gehouden worden bij het inbouwen van een jacuzzi? 

Wanneer een jacuzzi ingebouwd moet worden is het belangrijk dat de materialen die gebruikt worden en het beton van uitstekende kwaliteit zijn. Het is bijvoorbeeld niet slim om de wanden van hout te maken, gezien dit niet duurzaam is. Ook is het belangrijk dat de afwatering niet kan verzakken; wanneer dit wel gebeurt kan het kortsluiting veroorzaken. Bouw de spa niet te strak in, want er moet ruimte zijn voor onderhoud of de vervanging van onderdelen. Wanneer een spa bovengronds geplaatst wordt, zijn deze problemen er natuurlijk niet. Hierdoor is dat vaak toch de meest aantrekkelijke keuze. 

Half ingebouwde spa

Wanneer u toch liever geen bovengrondse spa hebt, maar ook niet alle moeite wil doen om de spa volledig in te laten bouwen, kunt  er ook voor kiezen om de spa in een half verzonken opstelling weg te zetten. Zo komt de jacuzzi voor de helft boven de grond uit. Zo is er toch voldoende ruimte voor onderhoud en kan de spa mooi in de tuin verwerkt worden. Wanneer u de spa verdiept wil laten plaatsen, is het verstandig om sjorbanden eronder te leggen. Wanneer de jacuzzi dan ooit opgetild moet worden, gaat dat een stuk makkelijker en zijn moeilijke constructies niet nodig!

Opties voor een buitenspa

Wanneer u een buitenspa wilt kopen heeft u diverse opties. Zoals genoemd kunt u kiezen voor een vrijstaande spa, een inbouw spa of een half ingebouwde spa. Wanneer u ervoor kiest om de spa in de grond in te bouwen kunt u deze uiteraard aansluitend aan uw bestaande terras laten inbouwen. Een andere optie is om een jacuzzi voor buiten te laten inbouwen onder uw overkapping. Zo kunt u het hele jaar door overdekt genieten van uw wellness momentje. En wat dacht u van een spa op uw dakterras of in uw poolhouse? De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Inbouw spa’s van Elite Wellness

Ook bij Elite Wellness kunt u terecht voor het laten inbouwen van uw spa. Wanneer u hier graag meer informatie over wil, of wanneer u wil weten of de door u gewenste jacuzzi geschikt is om in te bouwen, neem dan gerust contact met ons op!

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.