Jacuzzi op balkon

Een jacuzzi op uw balkon: is het mogelijk?

Wilt u graag een eigen jacuzzi, maar heeft u geen tuin? Woont u bijvoorbeeld in een appartement en zit u na te denken of het eigenlijk mogelijk is om een jacuzzi op uw balkon te plaatsen? Er zijn gelukkig altijd mogelijkheden, maar dan moet uw balkon natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Wij vertellen u graag meer over het hebben van een jacuzzi op uw balkon!

Een portable jacuzzi voor op het balkon

Woningen, of het nu gaat om grote huizen of kleine appartementen, worden steeds meer gericht op ontspanning. Het is belangrijk om thuis optimaal te kunnen ontspannen en om na een dag werken thuis te komen in een oase van rust. Daarom worden er ook steeds meer jacuzzi’s verkocht; de ideale manier om even helemaal te ontspannen. Maar wanneer u geen tuin hebt en ook geen mogelijkheden hebt om de jacuzzi bijvoorbeeld in de badkamer te plaatsen, wordt het een stuk lastiger. Gelukkig is het niet geheel onmogelijk om een jacuzzi op uw balkon te laten plaatsen. Er bestaan namelijk ook “portable” jacuzzi’s. Deze jacuzzi’s zijn relatief klein en eenvoudig te plaatsen. Voor deze jacuzzi’s is ook geen waterleiding nodig want ze kunnen met de tuinslang worden gevuld. Daarna kan de stekker in het stopcontact en kunt u genieten van uw jacuzzi!

Is een jacuzzi op uw balkon mogelijk?

Ieder balkon is natuurlijk anders, dus het is lastig te zeggen of het ook op uw balkon mogelijk is om een jacuzzi te plaatsen. Er zijn wel verschillende zaken waar u op moet letten en die u moet onderzoeken wanneer u een jacuzzi op uw balkon wilt plaatsen. Het is erg verstandig om uw balkon deskundig te laten onderzoeken. In een jacuzzi gaat vaak wel 750 liter water of meer, wat dus al neerkomt op minimaal 750 kilogram. En dan moet het gewicht van de jacuzzi en natuurlijk uw eigen gewicht nog meegeteld worden. Uw balkon moet daar stevig genoeg voor zijn! Dit is eigenlijk het belangrijkste. Daarnaast moet u onderzoeken of de afvoer van het balkon aangesloten is op het riool. U zal het water van uw jacuzzi namelijk ook een keer willen verversen. Echter zijn daar ook altijd oplossingen voor, wanneer de afvoer van het balkon niet op het riool zit aangesloten. Zo kan de jacuzzi ook geleegd worden middels een pomp.

Oplossing: jacuzzi op een gezamenlijk dakterras

Is het toch niet mogelijk om een jacuzzi op uw balkon te laten plaatsen? Dan hoeft u uw droom nog steeds niet te laten varen! Wellicht zijn er meer mensen in uw appartementencomplex die deze droom hebben, en kunt u ervoor kiezen om de jacuzzi op een gezamenlijke plaats of op een dakterras te plaatsen! Ook dan moet er natuurlijk wel rekening gehouden worden met het gewicht van de jacuzzi en de aansluiting op het riool. Een voordeel van een jacuzzi op uw gezamenlijke plaats of dakterras, is dat u de kosten natuurlijk kunt delen! Vervolgens kunt u met zijn allen genieten van de luxe en rust die een eigen jacuzzi brengt.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.