Het verplaatsen van een jacuzzi

Gaat u verhuizen? Bij een verhuizing zult u uw jacuzzi maar al te graag willen meenemen naar uw nieuwe huis. Maar het verhuizen van een jacuzzi gaat natuurlijk niet zomaar. Het is altijd goed om professionele hulp in te schakelen bij deze klus, omdat het gevaarlijk kan zijn en de jacuzzi flink kan beschadigen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u nog jarenlang kunt genieten van de aankoop van een jacuzzi. Een professional weet precies waar hij op moet letten bij het verplaatsen van uw jacuzzi. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over het verplaatsen van een jacuzzi.

Redenen om uw jacuzzi te verplaatsen

<spanstyle=”font-weight: 400;”>Hierboven werd al genoemd dat u uw jacuzzi kunt verplaatsen bij een verhuizing. Zo kunt u ook bij uw nieuwe huis genieten van het comfort van een jacuzzi. Maar er zijn nog meer redenen om uw jacuzzi te verplaatsen. Het verplaatsen van uw jacuzzi kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn wanneer u niet meer tevreden bent met de huidige plek van uw jacuzzi. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Heeft u last van veel zon of juist schaduw op de plek van uw jacuzzi? Of staat de jacuzzi onder een bladerdak waardoor er veel bladeren naar beneden vallen? Ook dan kan het verplaatsen van uw jacuzzi uitkomst bieden. Heeft u recent een mooie overkapping laten bouwen in uw tuin? Dan kan het ook heel fijn zijn om hier de jacuzzi onder te plaatsen. Zo kan er bij zowel goed als slecht weer worden genoten van de jacuzzi.

Hoe jacuzzi verplaatsen?

Een jacuzzi verplaatsen is geen hele makkelijke klus. Een jacuzzi bestaat namelijk vaak uit één stuk, waardoor u hem niet uit elkaar kunt halen. Hierdoor kan de jacuzzi vaak niet door een deuropening en moet er dus gebruik worden gemaakt van speciaal gereedschap. Hiervoor kunt u het beste een professional inschakelen. Van tevoren moeten er een aantal dingen gebeuren. Zo moet het water uit de jacuzzi worden gepompt en natuurlijk moet de jacuzzi worden losgekoppeld van elektriciteit, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Hierna kan de jacuzzi worden verplaatst door middel van een opblaaszak, een aanhangwagen of een hijskraan. Afhankelijk van de soort jacuzzi, de afmetingen en de plaats van bestemming kan de beste manier worden gekozen.

Waar op letten bij jacuzzi verplaatsen?

Bij het verplaatsen van een jacuzzi moet er rekening worden gehouden met een aantal zaken. Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met de plek waar de jacuzzi wordt geplaatst. Wordt de jacuzzi geplaatst vlakbij de scheiding met de buren? Dan kan dit overlast veroorzaken. Ook is het verstandig om rekening te houden met de stand van de zon. Heeft schaduw uw voorkeur of zit u liever zo lang mogelijk in de zon? U kent uw eigen tuin het beste, dus u weet als geen ander wat de beste plek is voor zo veel mogelijk zon of schaduw. Wilt u graag wat beschutting, maar ligt uw tuin grotendeels in de zon? Dan kan het plaatsen van een overkapping uitkomst bieden. Hiermee creëert u schaduw, maar u wordt ook beschermd tegen andere weersinvloeden. In Nederland kan er behoorlijk veel regen vallen, en op deze momenten is het heerlijk om in een warme jacuzzi plaats te kunnen nemen. Ook bij frisse temperaturen in de herfst en de winter kunt u zo ontspannen in de jacuzzi.