Hoe gaat de installatie van een jacuzzi in zijn werk?

Wanneer u een jacuzzi gekozen hebt, wordt deze bij u thuis geleverd. U kunt ervoor kiezen om de jacuzzi zelf te installeren, maar u kunt er ook voor kiezen om dit door ons te laten doen. Wanneer u zelf kennis hebt van de installatie van een jacuzzi, kunt u het werk natuurlijk deels of zelfs helemaal zelf doen. Wanneer u hier echter niet zeker over bent, is het slim om dit door een jacuzzi monteur te laten doen. Voor de installatie van uw jacuzzi moet u eerst bedenken waar u deze wilt hebben en of dit mogelijk is. Hierbij moet er een vlakke, stevige ondergrond, een goede elektriciteitsaansluiting en een watertappunt aanwezig zijn.

Een stevige ondergrond die het gewicht van de jacuzzi kan dragen

Of u de jacuzzi nu binnen of buiten gaat zetten, een van de belangrijkste zaken waarop gelet moet worden bij de plaatsing en installatie van de jacuzzi, is de ondergrond. Houd hierbij niet alleen rekening met het gewicht van de jacuzzi, maar ook met het gecombineerde gewicht van de jacuzzi, het water en de personen die erin zitten! Zorg er dus voor dat de ondergrond vlak en stevig is, zodat deze het gecombineerde gewicht kan dragen.

Goede elektriciteitsaansluiting

De jacuzzi moet natuurlijk voorzien worden van stroom. Het bad moet altijd aangesloten worden op twee apart geaarde groepen van 16 of 20 amp, of één groep van 25 amp. Wanneer alle functies van het bad ingeschakeld worden, kan dit ineens veel stroom verbruiken en u wilt natuurlijk niet dat er een storing ontstaat. Bij het kopen van de jacuzzi krijgt u informatie over het juist aansluiten op de elektriciteit. Het is daarbij dus wel belangrijk dat u de jacuzzi plaatst op een plek die gemakkelijk toegang heeft tot uw elektriciteitsnetwerk.

Jacuzzi buiten installeren

Wilt u de jacuzzi graag buiten plaatsen? Vaak is dat geen probleem. Jacuzzi’s zijn in principe ook ontworpen voor buitengebruik dus meestal gaat de installatie ervan ook vlekkeloos. Het is daarvoor wel belangrijk dat u een goede plaats voor de jacuzzi vindt. Plaats uw jacuzzi bijvoorbeeld niet onder een boom, want dit zorgt voor veel meer extra schoonmaakwerkzaamheden. Houd bij een plaatsing in de tuin ook rekening met de mogelijk gewenste privacy en kies een plek die zo min mogelijk in de wind staat. De meeste mensen kiezen ervoor om het bad lekker dicht bij het huis te zetten. Daar is het vaak ook warmer en wanneer u in de winter van de jacuzzi wilt genieten, hoeft u niet te ver door de kou.

Jacuzzi binnen installeren

Zoals hierboven aangegeven, is een jacuzzi in eerste instantie gemaakt voor buitengebruik. Dat betekent natuurlijk niet dat de jacuzzi niet binnen geïnstalleerd kan worden! Wanneer u de jacuzzi graag binnenshuis wil plaatsen, is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal zaken:

  • Bereken of er voldoende ruimte is om de jacuzzi naar binnen te krijgen. Een jacuzzi kan natuurlijk niet uit elkaar gehaald worden en moet in zijn geheel naar binnen, maar is vaak een stuk groter dan de gemiddelde deurgrootte.
  • Buiten is er natuurlijk meer dan voldoende ventilatie, binnen ligt dit vaak wat moeilijker. Wanneer de jacuzzi aan staat, stijgt de luchtvochtigheid. In een binnenruimte is het daarom erg belangrijk dat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn.

De jacuzzi vullen met water

Wanneer de jacuzzi geplaatst is, zowel binnen als buiten, moet deze natuurlijk gevuld worden met water. Het is helemaal niet nodig om een extra watertappunt bij de jacuzzi aan te leggen; het bad kan gewoon gevuld worden met een tuinslang. U moet er wel voor zorgen dat, wanneer u het bad leeg wil laten lopen, het water gemakkelijk weg kan lopen. Wanneer u de jacuzzi binnen plaatst, kunt u het best een slang aansluiten op de afvoer, zodat het water buiten weg kan lopen.