Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Denkt u erover om een jacuzzi te kopen, dan is het natuurlijk slim om uzelf daar eerst goed in te verdiepen. Wat voor jacuzzi past bij u? U heeft vast al bedacht met hoeveel mensen u in de jacuzzi wil gaan zitten en hoeveel u te besteden heeft. Een jacuzzi, spa of whirlpool brengt natuurlijk eenmalige kosten met zich mee, maar ook terugkerende kosten. Wat kost het verbruik van een jacuzzi op jaarbasis? En wat is het verbruik van een jacuzzi in kwh per dag? U leest het in deze blog.

Wat kost het verbruik van een jacuzzi?

Het verbruik van een jacuzzi is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het seizoen, de mate van isolatie en de gebruiksfrequentie. Er is natuurlijk energie nodig om het water in de jacuzzi te kunnen verwarmen. Over het algemeen geldt dat om één liter water met één graad Celsius te kunnen verwarmen, er 1,16 Watt nodig is. Of de jacuzzi nu open of dicht is, het water zal altijd afkoelen. Daarnaast is de afkoeling van het water in de winter natuurlijk groter dan in de zomer. Gemiddeld koelt het water in de jacuzzi zo’n 3,8 graden Celsius per dag af. Met deze gegevens zou u dus uit kunnen rekenen hoeveel stroom uw jacuzzi verbruikt. 

Kosten besparen op het verbruik van de jacuzzi

Er zijn gelukkig ook verschillende manieren waarop u kosten kunt besparen op het verbruik van uw jacuzzi. Door de volgende maatregelen te nemen, kunt u heel wat energie besparen.     

  • Schaf een goede cover aan. Warmteverlies is er altijd, maar dit kunt u wel tot een minimum beperken met een goed isolatiedeksel. Veel mensen denken dat het belangrijk is om een zo dik mogelijke deksel te hebben, maar dit is niet altijd waar. Het is belangrijk om een aflopend isolatiedeksel aan te schaffen, dat in het midden dikker is dan aan de zijkant. Op deze manier kan regenwater er niet op blijven liggen.
  • Het lijkt misschien logisch om de jacuzzi ‘s nachts of zodra u eruit gaat, uit te zetten. Want zo verbruikt de jacuzzi natuurlijk geen energie. Echter kost het veel meer energie om telkens van een lage temperatuur weer terug naar 38 graden Celsius te gaan. Het is daarom zeker aan te raden om de jacuzzi aan te laten staan zodat deze constant een temperatuur van 38 graden Celsius heeft.
  • Kies voor een spa met wandisolatie. Het is natuurlijk belangrijk dat u een goede cover heeft, maar ook via de wanden kan de jacuzzi warmte verliezen. Vaak zijn jacuzzi’s met wandisolaties iets prijziger in de aanschaf, maar dat is uiteindelijk wel een duurzame keuze.  

Laat u adviseren

Wilt u graag meer weten over de juiste spa of jacuzzi voor uw situatie? En bent u benieuwd wat u nog meer kunt doen om kosten te besparen als het aankomt op het energieverbruik van uw jacuzzi? Laat u adviseren door Elite Wellness. U bent van harte welkom in onze showroom!

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.

1 Comment to “ Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?”

  1. […] zeker als je enkel de beste kwaliteit wilt. Wil je meer info over de kosten, soorten en het stroomverbruik van een jacuzzi van Elite Wellness, dan kan je altijd een speciaalzaak raadplegen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste […]