Hottub kopen

Kwalitatieve hottubs van Elite Wellness®

Helemaal tot rust komen in uw eigen tuin, dat kan met een hottub! Ziet u het al voor u? U komt thuis van een lange dag en u heeft zin om even helemaal te ontspannen. Geen telefoon, geen andere afleidingen. Gewoon genieten in het warme water en even nergens aan denken. Het lijkt misschien een droom, maar een hottub kopen is helemaal niet zo moeilijk. Bij Elite Wellness® kunt u terecht voor kwalitatief hoogwaardige hottubs voor een zeer scherpe prijs.

Houten en kunststof hottubs

Een houtgestookte hottub met met bubbels is de ultieme wellnesservaring voor thuis. Of u nu een kleine of grote houten hottub wilt plaatsen, bij Elite Wellness vindt u een uiteenlopend aanbod aan hottubs die door middel van een houtkachel verwarmd worden. Zo kunt u kiezen voor een houtgestookte hottub met jets of voor een eenvoudig model. Is een houten hottub niet helemaal wat u zoekt? Dan kunt u ook een kunstof hottub kopen. In een van onze showrooms kunt u onze verschillende modellen bekijken en terecht voor persoonlijk advies.

Voordelen houtgestookte hottub

Een houtgestookte hottub heeft als voordeel dat deze nagenoeg geruisloos wordt verhit. U hoort alleen het knapperend vuur wat het water voor u verwarmd. Hierdoor biedt een houtgestookte hottub echt de ‘natuurlijke’ wellness ervaring. Een houtgestookte hottub kopen is bovendien voordeliger dan een kunststof buitenspa, simpelweg omdat er geen elektronica of gadgets zoals verlichting geïnstalleerd hoeven te worden. Overweegt u dus om een buitenspa te kopen en wilt u graag van de ‘pure’ wellness beleving genieten? Dan is een houtgestookte hottub vast iets voor u! Wanneer u benieuwd bent naar alle verschillende tussen een houtgestookte hottub en een kunststof hottub, dan bent u van harte welkom in onze showroom. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Houtgestookte hottub met bubbels: genieten in de buitenlucht

Een houtgestookte hottub met met bubbels is de ultieme wellnesservaring voor thuis. Of u nu een kleine of grote houten hottub wilt plaatsen, bij Elite Wellness vindt u een uiteenlopend aanbod. Zo kunt u kiezen voor een houtgestookte hottub met jets of voor een eenvoudig model. In een van onze showrooms kunt u onze verschillende modellen bekijken en terecht voor persoonlijk advies met betrekking tot houtgestookte hottubs of kunststof hottubs.

De houtgestookte hottub verzorgen

Voor u een houtgestookte hottub gaat kopen, vraagt u zich wellicht af hoe u deze het beste kunt onderhouden. Het is immers wel zo fijn als u lang van uw houtgestookte hottub kunt genieten. Het is belangrijk om het water in de houtgestookte hottub regelmatig te verversen: wij raden aan dit minstens één keer per kwartaal te doen. Dit doet u door de hottub volledig leeg te laten lopen en er nieuw water in te doen. Wanneer de hottub leeg is, kunt u ook de kuip een goede schoonmaakbeurt geven. Doe dit niet met chloor of schoonmaakmiddel, maar wel met een schone vochtige doek. Het hout van de hottub kunt u onderhouden door het regelmatig opnieuw te behandelen, als dit nodig is. Zorg ook dat het hout goed kan drogen na een bezoek aan de houtgestookte hottub en houd het hout goed schoon.

Kunststof of houtgestookte hottub voor 2, 4, 6 of meer personen buiten plaatsen

Wilt u een hottub voor 2, 4, 6 of meer personen buiten laten plaatsen, dan kunt u deze laten uitrusten met verlichting of een handige hottubcover. Een houten hottub die houtgestookt is, biedt veel sfeer en is echt een toevoeging aan uw tuin. Overweegt u om een houten of kunststof hottub buiten te plaatsen, dan zijn er veel verschillende modellen waar u uit kunt kiezen. De kosten voor een houtgestookte hottub met kunststof bad lopen uiteen. De prijs voor een houten hottub die houtgestookt is, wordt beïnvloed door de grootte van de hottub, de materialen en het aantal zitplaatsen. Ook de afwerking en de plaatsing (inbouw of vrijstaand) hebben invloed op de totaalprijs. Ons deskundige team adviseer u er graag over. 

Hoe groot de houtegestookte of kunststof hottub moet zijn die uw wilt kopen, is natuurlijk afhankelijk van met hoeveel personen u erin wilt zitten. Ben u met zijn tweeën? Dan is een hottub voor 2 personen groot genoeg. Bent u echter met meer personen, dan kan een hottub voor 4 of zelfs 6 personen een betere optie zijn, zodat iedereen genoeg ruimte heeft om lekker te genieten van de hottub. 

Waar moet u op letten bij het kopen van een kleine of grote hottub?

Wanneer u een kunststof of houtgestookte hottub gaat kopen, is het verstandig om van tevoren te bedenken waar deze aan moet voldoen. Hoe groot moet de hottub bijvoorbeeld zijn; met hoe veel mensen wilt u erin? Daarnaast moet er ook een aantal keuzes gemaakt worden bij het kopen van een hottub:

  • Kiest u voor een houtgestookte hottub met binnen- of buitenkachel? Een houten hottub met binnenkachel geeft vaak wat meer sfeer, maar een hottub met buitenkachel is weer wat praktischer omdat deze makkelijker schoon te maken is.
  • Wilt u een staande hottub of wilt u deze laten inbouwen? Dit is namelijk ook mogelijk!
  • Wat voor jets wilt u in de houten of kunststof hottub? Wilt u vooral lekker ontspannen en een beetje bubbelen of gaat u voor een hydromassagesysteem?

Een hottub kopen bij Elite Wellness

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in wellnessvoorzieningen zoals jacuzzi’s, sauna’s en hottubs. Bij ons kunt u dan ook uitstekend terecht om een kunststof en houtgestookte hottub te kopen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de juiste keuze voor in uw tuin. Neem voor meer informatie contact met ons of op kom langs in onze showroom in Etten-Leur of showroom in Nieuwegein!

Vragen over onze hottubs

Bij Elite Wellness kunt u een hottub aanschaffen vanaf €2.396,-.  A.d.h.v. de afmeting, het aantal personen en eventuele extra opties kan dit oplopen tot €4.945,-.

Een hottub is goedkoper in aanschaf dan een jacuzzi. Dit komt o.a. doordat er minder onderdelen in een hottub zitten. Ook heeft een hottub minder onderhoud nodig, wat ook scheelt in de kosten.

Onze hottubs zijn verkrijgbaar in de maten: 160 x 100x 105cm. Er zijn ook andere maten verkrijgbaar, informeer gerust bij ons team naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag!

Dit is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wij raden aan om tussen de 30 en 60 minuten gebruik te maken van de hottub.

Afhankelijk van verschillende factoren is een hottub bij een buitentemperatuur van nul graden in ca. 2-3 uur warm. Dit geldt bijvoorbeeld voor een hottub met een inhoud van 1450 liter, maar ook andere afmetingen zijn vaak binnen deze periode al warm.

In een hottub heeft u niet bijzonder veel chloor nodig. Afhankelijk van de grootte van u hottub heeft u meer of minder chloor nodig. Op basis van 1000 liter raden wij aan om ongeveer 8 gram chloor wekelijks in de chloordrijver toe te voegen. Een chloordrijver is een echte aanrader, deze verspreid de chemicaliën geleidelijk over het water. Gebruik niet meer chloor dan voorgeschreven, dat kan schadelijk zijn voor uw gezondheid.

U kunt de kuip van uw houten hottub schoonmaken op dezelfde manier als u bij een reguliere hottub zou doen. Het is echter natuurlijk ook belangrijk om de houten afwerking goed schoon te houden. Dit kunt u simpelweg doen door het hout goed af te spoelen en te laten drogen, of door het schoon te vegen met een handbezem of een doekje.

Een houtgestookte hottub is geluidloos en wordt niet elektrisch verwarmd, maar door hout te stoken. Een houtgestookte hottub is daarom goedkoper dan een elektrische hottub. 

TOP