Twee mensen die met een drankje in de jacuzzi zitten

In 5 stappen uw ideale thuisspa kiezen

Wanneer u zich voor het eerst gaat oriënteren op spa’s kan het aanbod behoorlijk overweldigend zijn. Waar begint u en vooral; waar moet u op letten? In deze blog bespreken we vijf tips voor het kiezen van uw ideale thuisspa. Welke verschillende soorten spa’s zijn er en waar dient u rekening mee te houden? Door deze vijf eenvoudige stappen te volgen kunt u makkelijk de perfecte spa kiezen.

Stap 1: Bepaal uw budget

Een spa is in de eerste plaats bedoeld als een manier om thuis van een wellness-ervaring te kunnen genieten. U wilt comfortabel kunnen relaxen en de spa moet uiteraard binnen uw budget passen. Bepaal daarom van tevoren de hoogte van uw budget, zodat u precies weet hoeveel financiële ruimte u heeft voor de aanschaf van uw spa en eventuele extra’s.

Stap 2: Bedenk hoeveel personen gebruik gaan maken van de spa

Door van tevoren te bedenken met hoeveel personen u tegelijkertijd gebruik wilt maken van de spa weet u zeker dat de spa voldoende ruimte biedt aan uw gezin. Bent u alleenstaand? Dan biedt een kleiner model waarschijnlijk voldoende ruimte voor u. Heeft u een gezin met kinderen of wilt u bijvoorbeeld samen met vrienden of familie van uw spa kunnen genieten? In dat geval kunt u beter voor een groter formaat kiezen. Wij hebben in ons assortiment verschillende formaten spa’s; onze jacuzzi’s bieden ruimte aan twee tot maximaal negen personen per bad!

Stap 3: Bepaal met welk doel u een spa koopt

Wilt u een relaxspa om volledig tot rust te komen na een lange dag werken? Of wilt u liever een zwemspa om ook in te kunnen sporten? Dit is bepalend voor het type spa wat u gaat kiezen en de eventuele accessoires die hiervoor benodigd zijn. Een relaxsspa is zoals de naam al doet vermoeden specifiek ontworpen om volledig te kunnen ontspannen. Een zwemspa biedt naast een relaxfunctie ook de mogelijkheid om te kunnen sporten. Deze spa’s zijn namelijk uitgerust met speciale waterjets die een sterke stroming veroorzaken, waardoor u tegen de stroming in kunt zwemmen. Door van tevoren het doel van uw spa te bepalen wordt het maken van een keuze een stuk makkelijker.

Stap 4: Bepaal waar u de spa wilt gaan plaatsen

Er zijn meerdere mogelijkheden voor de plaatsing van een spa. Deze kan zowel binnen als buiten worden geplaatst en zowel onder een overkapping als op een dakterras. U kunt er ook voor kiezen om de spa gedeeltelijk of geheel in te laten bouwen. Kortom: u heeft zeer veel plaatsingsmogelijkheden. Door de locatie te bepalen kunt u ook exact opmeten hoeveel ruimte u precies heeft voor uw nieuwe spabad.

Stap 5: Kies de extra accessoires voor uw spa

Wellicht vindt u de spa zoals deze standaard wordt aangeboden al meer dan voldoende. Een spa kan echter ook uitgebreid worden met leuke extra functionaliteiten zoals verlichte jets, scandinavische isolatie, MicroSilk Oxygen Therapy System een Aquabike of een training roeiset. U kunt meerdere accessoires voor een spa kiezen, dus u kunt de spa helemaal personaliseren naar uw voorkeuren.

Klaar? Dan kan het relaxen beginnen!

Heeft u alle stappen doorlopen en wilt u graag de spa’s in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak in één van onze showrooms. Wij helpen u graag!

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.