Infrarood en gezondheid

Gewrichts- en spieraandoeningen

Warmte heeft door de eeuwen heen al aangetoond dat zij een uitstekende remedie is tegen pijn en stijfheid van het lichaam. Het is inmiddels algemeen bekend dat vooral infrarood dieptewarmte een goede behandeling is voor reumatische aandoeningen, waaronder de ziekte van Bechterew, Ankylosing Spondylitis, Artrose, fibromyalgie en andere auto immuunziekten.

De therapeutische dieptewerking van de infraroodwarmte verlicht in de meeste gevallen de pijn, maar ook kunnen uw gewrichten en spieren bij regelmatig gebruik weer versoepelen. Datzelfde geldt voor rug- nek en schouderklachten of bijvoorbeeld ischias. Door de dieptewerking van het infrarood komt de warmte veel dichter bij uw spieren en gewrichten en blijft de warmte ook veel langer in uw lichaam aanwezig. Hierdoor zult u véél en véél  langer profijt  hebben van de behandeling van uw lichaam met infrarood.

Uw huid en huidaandoeningen

Ook mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis, vormen van eczeem en acné, reageren positief op behandeling met infraroodwarmte, doordat de doorbloeding van de huid verbetert en de huid wordt gereinigd door het afvoeren van afvalstoffen. Door een betere doorbloeding zal uw huid na een saunasessie in onze infraroodcabines er weer mooi en gezond uit gaan zien, want uw huid wordt ontdaan van opgehoopt vuil en van oude en dode huidcellen.

Efficiënte gewichtscontrole en sport

De huid is ons grootste orgaan en zij is verantwoordelijk voor het verwijderen van meer dan 30% van ons lichaamsvet. De infraroodsauna’s van Elite Wellness bevorderen het afvoeren van deze afvalstoffen en ook van calorieën. U hoeft daar echter geen al te grote inspanning voor te leveren zoals bijvoorbeeld bij aerobics of het lopen van een marathon. In de infraroodsauna’s van Elite Wellness verbrandt u tijdens een saunasessie van gemiddeld 30 minuten ongeveer 650 tot 900 calorieën.

Behalve uit vocht bestaat een gedeelte van ons transpiratievocht ook nog uit vet, in vet oplosbare gifstoffen en uit cholesterol. Het uitzweten van deze stoffen is dus een ware weldaad voor uw lichaam.

TOP