Waar is een jacuzzi allemaal goed voor?

Veel mensen hebben wel een idee over de gezondheidsvoordelen van een jacuzzi en waar het allemaal goed voor is, maar weten niet precies wat het echt met hun lichaam doet en wat er allemaal mogelijk is. Als u al een jacuzzi heeft, dan weet u dat het ontspannend werkt en dat u heerlijk tot rust komt na een lange dag. Maar wat zijn nu echt de gezondheidsvoordelen van een jacuzzi?

Hydrotherapie, aromatherapie en chromotherapie in een jacuzzi

Waar de oude Grieken al warmwaterbaden hadden, hebben wij nu jacuzzi’s. In die tijd was het al bekend dat warm, bubbelend water een goede invloed heeft op de gezondheid en algemene gesteldheid. Later zijn er ook verschillende gezondheidstherapieën ontwikkeld die in het water gegeven kunnen worden:

  • Hydrotherapie. Hierbij is het water van essentieel belang. Het draait hier om de gewichtloosheid die men in het water ervaart, de warmte van het water en massage, wat helpt de spieren en gewrichten te ontspannen. Ook neemt de druk op de gewrichten af, doordat men gewichtloos is in het water.
  • Aromatherapie. We hadden het net al even over de oude Grieken, maar de oude Egyptenaren passen al eeuwenlang aromatherapie toe en dit is nog steeds populair. Aromatherapie gaat uit van de geneeskrachtige eigenschappen van natuurlijke en etherische oliën uit bladeren, bloemen, vruchten en kruiden. De olie die u wenst kan ook toegevoegd worden aan het water in de jacuzzi.
  • Chromotherapie. Deze therapie gaat uit van de effecten van verschillende kleuren. Doordat elke kleur een ander effect op het lichaam heeft, kan men met de juiste kleurkeuze nog beter tot rust komen. In diverse jacuzzi modellen zijn hiervoor gekleurde ledlampen ingebouwd. jacuzzi

Betere bloedsomloop en meer

Er zijn verschillende therapieën mogelijk in een jacuzzi, maar zelfs een sessie in een jacuzzi, zonder therapieën heeft al verschillende gezondheidsvoordelen. Zo wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor zuurstof en voedingsstoffen makkelijker door het lichaam worden getransporteerd. Daarnaast werkt een sessie in een jacuzzi ook stressverlagend en ontspannend. Minder stress betekent dat kleine lichamelijke klachten die hierdoor zijn ontstaan ook zullen afnemen. Ook kan dit zorgen voor een betere nachtrust.

Al met al is een jacuzzi niet alleen een heerlijke manier om te ontspannen en een mooie toevoeging aan uw huis of tuin, maar is het dus ook goed voor uw gezondheid! Laat u adviseren over de juiste jacuzzi voor u en wie weet geniet u binnenkort ook van de geneeskrachtige werking van uw eigen jacuzzi!