Wat is het verschil tussen een Jacuzzi, spa, hottub en een whirlpool?

Veel mensen halen deze woorden door elkaar. Maar kan dat wel? Is een Jacuzzi iets anders dan een spa? En zit er een verschil tussen een whirlpool en een hottub? Wij bieden graag opheldering op dit gebied en vertellen u het verschil tussen al deze termen en soorten. Zo kunt u straks een goede keuze maken en weet u waar u het over heeft!

Wat is een spa?

Spa staat voor Sanus Per Aquam of Sanitas Per Aqua, wat letterlijk vertaald “gezond door water” betekent. Het woord “spa” wordt ook vaak gebruikt voor een kuuroord, waar verschillende baden staan en waar ontspannende therapieën plaatsvinden. Hiervan is een “spabad” het product, het warmwaterbad dus. Deze is voorzien van massagestralen en jets en heeft vaak ook een bubbel mechanisme. Een spa heeft hierdoor een relaxend en spierontspannend effect, wat goed is voor de algemene gezondheid, waardoor de spa zijn naam zeker eer aan doet. Je zou kunnen stellen dat het woord “spa” de overkoepelende naam is voor dit soort baden. Als u een spa wilt kopen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende soorten spa’s.

Jacuzzi: een populaire merknaam

Een Jacuzzi is eigenlijk niets  meer en minder dan een Amerikaans merk dat spa’s maakt. Echter is de merknaam Jacuzzi zodanig geïntegreerd in ons vocabulaire, dat we het vaak als synoniem gebruiken. Dit gebeurt vaker, denk maar eens aan een Luxaflex. Iets wat ook gewoon een merk is, maar wat we gebruiken als woord voor speciale raambekleding. Een Jacuzzi is dus een merk, en daardoor ook wel een soort spa. Deze spa’s zijn van uitstekende kwaliteit, maar er zijn voldoende andere merken die net zo goed zijn als een Jacuzzi spa. U kunt bij ons ook een Jacuzzi kopen, maar dan van Europese kwaliteit!

Een whirlpool: gekenmerkt door krachtige waterpompen

De term whirlpool is in principe afgeleid aan de krachtige waterpompen en massagestralen die in het warmwaterbad zitten. Deze waterpompen pompen het water door het warmwaterbad heen, waardoor er een soort waterkolk ontstaat. Een whirlpool is ook een synoniem van een spabad, en is dus in principe hetzelfde.

Hottubs: de voorloper van de spa

Een hottub kun je eigenlijk een voorloper van de spa of Jacuzzi noemen. De allereerste hottubs werden namelijk gemaakt van hout en hebben vaak de vorm van een ronde ton. Vroeger werden de hottubs ook met hout warm gestookt. De hottub heeft inmiddels zoveel upgrades gekregen, zoals kuipen van acrylaat en elektrische verwarming, dat het inmiddels ook goed lijkt op een spa. Mocht je van vintage houden, de houtgestookte hottubs zijn in onze showroom verkrijgbaar.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.