Uw jacuzzi reinigen doet u zo!

Als u recentelijk een jacuzzi gekocht heeft, dan wilt u natuurlijk nog lang van deze luxe genieten zonder dat er problemen of defecten ontstaan. Natuurlijk begint dat al bij het kopen van de jacuzzi, waarbij het belangrijk is dat u een kwalitatief hoogwaardige spa kiest. Eerder schreven we al een blog met tips waar u op moet letten bij het kopen van een jacuzzi en over de Europese kwaliteit ervan. Zodra u een goede keuze heeft gemaakt, is het dus belangrijk om uw jacuzzi goed te onderhouden en te reinigen, zodat u er nog lang van kunt genieten. Wij geven u graag een aantal tips.

Het reinigen van uw jacuzzi

Het is belangrijk dat u het water regelmatig ververst. Hoe u dat precies moet doen, verschilt per spa. Wen uzelf aan dat u, telkens als u het water ververst, ook even de kuip schoonmaakt. De binnenkant van de spa reinigt u het best met een zachte doek of spons en een zacht, niet-bijtend schoonmaakmiddel of onderhoudsproduct. Het is hierbij belangrijk dat u geen gebruik maakt van schurende of bijtende schoonmaakmiddelen. Staat de jacuzzi buiten, gebruik dan ook even uw tuinslang om de filterhuis en de wanden goed schoon te maken. Gebruik hierna een lange, zachte borstel zodat u gemakkelijk overal bij kunt.

Reinig ook de filter van uw spa

Naast dat het belangrijk is om regelmatig de kuip van uw spa goed schoon te maken, moet ook de filter van uw spa schoongemaakt worden. Het is aan te raden om deze minstens één keer per week te reinigen door deze met de tuinslang schoon te spuiten, en deze één à twee keer per maand echt grondig te reinigen. Doet u dit niet, dan kan de filtercartridge verstopt raken door kalkaanslag. Dit kan een slechtere watercirculatie tot gevolg hebben. Om de filter grondig te reinigen, haalt u de cartridge uit de filterhulzen en verwijdert u het achtergebleven vuil. Zet een emmer water met daarin een paar lepels granulaat klaar en laat de filter daarin minstens een uur weken. Daarna is de filter weer helemaal schoon en kunt u deze terugplaatsen in de cartridge. Het wordt sterk aangeraden om uw filter om het half jaar te vervangen. Als deze al eerder blokkeert of zijn werking verliest, moet u deze natuurlijk eerder vervangen.

Het gebruik van reinigingsproducten voor het onderhoud van uw spa

Er zijn verschillende reinigingsproducten die u kunt gebruiken om uw spa weer blinkend schoon te krijgen. Het is bij het onderhoud van uw spa, zoals al eerder aangegeven, erg belangrijk dat u geen bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt. Daarnaast is het zeer aan te raden om verschillende onderhoudsproducten aan te schaffen en om te kiezen voor een cover. Een goede cover zorgt ervoor dat er geen vuil van buitenaf in uw jacuzzi komt, waardoor u het water natuurlijk minder vaak hoeft te verversen. U kunt verschillende onderhoudsproducten aanschaffen bij SpaPro.nl. Mocht u nog vragen hebben of advies nodig hebben over het onderhoud van uw jacuzzi, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.

1 Comment to “ Uw jacuzzi reinigen doet u zo!”

  1. […] schoonmaken kun je het beste doen met een zachte spons of doek om schade aan de kuip te voorkomen. Jacuzzi reinigen – Elite Wellness kan jou helpen met het schoonmaken van jouw […]