Kom van uw spierpijn af met een infraroodsauna

Heeft u last van spierpijn? Dan is een infraroodsauna een ideale manier om uw spierpijn te verlichten. Veel sporters maken daarom gebruik van de infraroodsauna om van hun spierpijn af te komen. Ook wanneer u niet regelmatig sport, maar wel vaak last hebt van spierpijn door bijvoorbeeld uw werk of andere activiteiten kunt u gebruik maken van de infraroodsauna. Veel mensen weten dat een regelmatig saunabezoek goed is voor het lichaam, maar waarom is dat eigenlijk zo? Dat en meer leest u in deze blog.

Wat veroorzaakt spierpijn?

Spierpijn wordt veroorzaakt door een ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Melkzuur zorgt er in het bijzonder voor dat mensen spierpijn ervaren. Hierdoor krijgt u last van kramp, pijn en een stijf of stroef gevoel in uw ledematen. Er zijn verschillende soorten spierpijn:

  • Acute spierpijn (veroorzaakt door sporten of een verkeerde lichaamshouding)
  • Spierpijn door scheuring of kneuzing van spieren
  • Verlate spierpijn (treedt pas na 24 uur op)

Wat kan ik zelf doen om spierpijn te voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om spierpijn te voorkomen. Allereerst is het belangrijk dat u voor het sporten een warming-up doet en na het sporten een cooling down. Hierdoor kunnen uw spieren los worden en geeft u ze de tijd om deze van en naar de ruststand te brengen. Daarnaast is regelmatig bewegen ook een must om uw spieren actief te houden en om voldoende rust te nemen tussen het sporten. Spiergroepen hebben tussen de 24 en 72 uur nodig om te herstellen. Let dus op dat u uw spieren niet overbelast. Door voldoende eiwitten te eten stimuleert u ook spierherstel in uw lichaam. U vindt eiwitten terug in eieren, kip, kalkoen, biefstuk, vis, kwark, eiwitshakes en eiwitrepen. 

Waarom is de sauna goed voor mijn spieren?

Naast een goede voeding is regelmatig gebruik van een infraroodsauna ook erg goed om uw spieren te laten herstellen van spierpijn. Veel mensen ervaren dat spierpijn na gebruik van de infraroodsauna vrijwel geheel verdwenen is. Dit komt door de dieptewerking van de laserstralen. Deze zorgen ervoor dat de spieren kunnen ontspannen en hebben een verlichtend effect op de spieren. Door de warmte van de laserstralen ontstaat er een betere doorbloeding van de spieren, waardoor afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Dit zorgt er weer voor dat uw spieren makkelijker herstellen en dat u minder spierpijn ervaart. Daarbij zorgt een infraroodsauna er ook voor dat uw algehele weerstand verbetert, doordat uw lichaam beter bestand is tegen warmte, bacteriën en virussen. Kortom: er zijn genoeg redenen om regelmatig gebruik te maken van een infraroodsauna. In onze showroom in Etten-Leur, Nieuwegein en Asten kunt u ons assortiment infraroodsauna’s bekijken en uitproberen. Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte (infrarood)sauna die aan al uw wensen voldoet!