Kortsluiting door jacuzzi

Kortsluiting door de jacuzzi? Zo lost u dat op!

Kortsluiting kan diverse oorzaken hebben omdat veel verschillende onderdelen in een jacuzzi zitten. Het is dus belangrijk om uit te zoeken door welk onderdeel van de jacuzzi de kortsluiting veroorzaakt wordt. Vaak kunt u dat het beste doen door dit per onderdeel te testen en uit te sluiten.

De heater van de jacuzzi is kapot en veroorzaakt de kortsluiting

Meestal wordt de kortsluiting veroorzaakt door iets wat kapot is in de jacuzzi. Dat zou bijvoorbeeld de heater kunnen zijn. Klapt de stroom er niet meteen uit zodra u de jacuzzi aanzet, maar pas na enige tijd? Dan zou het wel eens aan de heater kunnen liggen. Wanneer de jacuzzi opgestart wordt, gaat namelijk niet meteen de heater aan. Wanneer de temperatuur in de display verschijnt en de stroom uitvalt, is de heater waarschijnlijk de oorzaak. Er zijn verschillende oorzaken van een defecte heater. Er kunnen bijvoorbeeld kleine scheurtjes in het verwarmingselement zitten die, wanneer deze steeds warmer wordt, ervoor zorgen dat er water doorgelaten wordt. Hierdoor wordt dan de kortsluiting veroorzaakt.

Kortsluiting door de ozonator

De ozonator maakt ozongas aan met behulp van een UV-lamp of chip. Dit gas wordt gebruikt om het water te reinigen en bacteriën en micro-organismen te bestrijden. Het is een erg effectieve manier om het water in de jacuzzi schoon te houden. Helaas kan ook de ozonator kapot gaan en daardoor een kortsluiting veroorzaken. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door water in de ozonator. Een kapot terugslagklepje is hier vaak de oorzaak van. Wanneer deze kapot is, kan er gemakkelijk water naar binnen lopen waardoor er kortsluiting ontstaat op het moment dat de ozonator aangezet wordt.

Een pomp veroorzaakt de kortsluiting

De kortsluiting kan ook veroorzaakt worden door een pomp in de jacuzzi. Wanneer u merkt dat de pomp minder goed werkt, is het eigenlijk al zaak om dit verder te gaan onderzoeken. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een jacuzzi monteur inschakelen. Deze kan de mogelijke oorzaak van het defect onderzoeken en eventueel onderdelen vervangen, zodat u een kortsluiting kunt voorkomen. Wanneer u de jacuzzi opstart en u de pomp hoort zoemen maar er verder niet echt iets gebeurt, is het zaak om dit te laten onderzoeken. Vaak is het een probleem in de opstartcondensator. Deze kan vervangen worden wanneer de pomp zelf nog geen schade op heeft gelopen.

Hulp inschakelen bij regelmatige kortsluiting door de jacuzzi

De hierboven genoemde defecten zijn de meest voorkomende oorzaken van een kortsluiting wanneer de jacuzzi wordt aangezet. Echter kan het natuurlijk altijd zo zijn dat er een ander defect is. Wanneer u merkt dat de stroom er vrijwel altijd uit klapt wanneer u de jacuzzi aanzet, is het verstandig om niet zelf aan de slag te gaan met de reparatie. Laat dit altijd aan een specialist over. Elite Wellness staat voor u klaar om uw jacuzzi snel en vakkundig te maken zodat u weer ongestoord van uw jacuzzi kunt genieten!