Last van een winterdip? Dit kunt u eraan doen!

De dagen worden korter en het is koud. De zomer is nog zo ver weg. U probeert vrolijk te zijn, maar dat lijkt geen zin te hebben. U bent moe en niet vooruit te branden. Helaas, u hebt een winterdip! Gelukkig is er zeker wat aan te doen. Lekker de spa of sauna in, bijvoorbeeld. We vertellen u er graag meer over!

Lichttherapie om de symptomen van een winterdip te verminderen

Een winterdip is minder heftig dan een echte depressie, maar u kan er behoorlijk last van hebben. Een groot deel van de symptomen van een winterdip wordt veroorzaakt door het gebrek aan licht. Denk maar eens na; u gaat weg in het donker en komt thuis in het donker. Licht maakt bepaalde stofjes aan in het lichaam die ervoor zorgen dat u wakker wordt en gelukkig bent. Maar wanneer het de hele dag donker is, ontbreekt dat stofje ook. Daarom doen veel mensen aan lichttherapie wanneer ze last hebben van een winterdip. 

Winterdip voorkomen door lichttherapie in de sauna

Er zijn verschillende sauna’s met een mogelijkheid tot kleurentherapie. Vaak is dit het geval bij infraroodsauna’s, die verschillende kleuren kunnen uitstralen. Het is bewezen dat licht en kleuren effect hebben op uw gesteldheid en humeur. Stel dan vooral de kleuren wit en blauw in. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat de aanmaak van melatonine geremd wordt; het stofje dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Daarnaast verhoogt wit het vitamine D niveau; iets wat u normaal uit de zon haalt. 

De jacuzzi in tegen een winterdip

U kunt er ook voor kiezen om de jacuzzi in te gaan! Een sessie in een jacuzzi kan u heel erg helpen om u weer beter te voelen. Het zorgt voor optimale ontspanning, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast kunt u ook aan lichttherapie in de jacuzzi doen. Bij verschillende spa’s kunt u verlichting toevoegen, waarbij u verschillende kleuren in kan stellen. Ook hierbij kunt u kiezen uit verschillende kleuren, waarbij ook blauw en wit goed zijn tegen een winterdip.

Andere tips tegen een winterdip

Er zijn natuurlijk meer dingen die u kunt doen om de symptomen van een winterdip te bestrijden of zelfs te voorkomen dat u er last van krijgt, zoals:

  • Meer tijd doorbrengen in de buitenlucht, vooral in de ochtend wanneer er veel blauw licht in de lucht zit
  • Blijven bewegen; hierdoor halveert u de kans op een winterdip
  • Slik extra vitaminen, vooral vitamine D
  • Eet gezond en niet te veel suiker

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.