Microsilk hydrotherapie: wat is het precies?

Al eerder kon u op onze blog lezen over de gezondheidsvoordelen van een jacuzzi. Zo wordt u er natuurlijk heerlijk ontspannen van, maar zijn er ook verschillende therapieën mogelijk in een jacuzzi. Bent u al bekend met Microsilk hydrotherapie? Wellicht heeft u er al eens van gehoord. We vertellen u graag wat Microsilk hydrotherapie precies inhoudt en wat het voor u en uw gezondheid kan betekenen.

Wat is Microsilk hydrotherapie en wat is het effect?

Microsilk is een unieke vorm van hydrotherapie. Bij hydrotherapie draait het voornamelijk om de gewichtloosheid in het water en het drukverlagende effect dat dat op uw gewrichten heeft. Microsilk is hier een soort upgrade van; het kan het best beschreven worden als een unieke zuurstofbehandeling. In een jacuzzi met een Microsilk upgrade, wordt u als het ware ondergedompeld in miljarden zuurstofrijke microbubbels. Door deze microbubbels wordt uw huid zeer diep gereinigd. Hierdoor verhoogt de celvernieuwing van uw huid en natuurlijk ook het zuurstofniveau in het water van uw jacuzzi. Er zijn nog meer positieve effecten van Microsilk hydrotherapie op uw gezondheid, zoals:

  • Vermindering van rimpels;
  • Vervaging van littekenweefsel;
  • Neutralisering van vrije radicalen die de huid beschadigen.

Daarnaast kan Microsilk hydrotherapie ook een verlichtende werking hebben voor mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem.

Een vochtinbrengende werking

Hoe kan het nu dat Microsilk hydrotherapie zulke helende effecten heeft op uw huid? Dit komt door het hoge zuurstofgehalte in de microbubbels en de vochtinbrengende werking. De huid wordt niet alleen nat door het water, maar het vocht dringt goed door in de huid, waardoor de huid elastischer wordt en de nare effecten van een droge huid worden verdreven.

Een jacuzzi met Microsilk Oxygen Therapy system

Bij diverse jacuzzi’s kunt u kiezen voor aanvullende opties. Hierbij kunt u dus ook kiezen voor het Microsilk Oxygen Therapy system. Deze zijn in bijna alle Wellis spa’s van Elite Wellness toe te voegen. Laat u adviseren over de mogelijkheden en kom eens langs in onze showroom!

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.