Redenen om voor een zwemspa te kiezen

Een zwemspa thuis heeft vele voordelen. Zo is het goed voor uw lichaam en geest én voor uw conditie. Overweegt u om een zwemspa te kopen? Lees dan verder, want in deze blog leggen we de verschillende voordelen van een zwemspa uit en waarom u er een in uw tuin wilt hebben.

Een zwemspa is multifunctioneel: Het is goed voor uw lichaam en het werkt ontspannend

Een van de belangrijkste voordelen van een zwemspa is dat er twee dingen gecombineerd worden in één product. In een zwemspa kunt u zowel sporten als relaxen. Zoals de naam al doet vermoeden kunt u zowel erin zwemmen als relaxen. Een zwemspa verschilt van een gewone spa doordat deze langer is dan een gewone spa. Daarnaast zijn er sterke waterjets in het ontwerp verwerkt, waardoor er een tegenstroming in de zwemspa gecreëerd kan worden. Hierdoor kunt u uw lichaam trainen met een intensieve workout, net zoals u dat in het zwembad zou doen. Het warme water werkt bovendien zeer ontspannend, waardoor u na de workout lekker kunt relaxen in de zwemspa. 

Een zwemspa verlaagt uw stressniveau

Heeft u een drukke dag achter de rug en wilt u het liefste gewoon even ontspannen? Ook dan biedt een zwemspa uitkomst. Wanneer u baantjes gaat trekken of uw slag gaat oefenen in een zwemspa, maakt het lichaam zogenaamde ‘geluksstofjes’ aan, namelijk dopamine en endorfine. Deze stofjes zorgen ervoor dat stress verminderd wordt en dat u zichzelf gelukkiger voelt. Daarnaast verbrand je met zwemmen ook calorieën en lichaamsvet. Hierdoor neemt de cortisolwaarde in je lichaam af, wat weer een positief effect heeft op uw stressniveau. Zwemmen in een zwemspa is dus goed voor het verlagen van uw stressniveau en zorgt voor voldoende ontspanning.

Meer ruimtebesparing en minder waterverbruik dan met een gewoon zwembad

Kiest u voor een zwembad of een zwemspa? Als de overweging puur financieel moet zijn, is een zwemspa veel voordeliger dan een zwembad. Bij een zwembad moet er immers veel meer water worden rondgepompt. Een zwemspa is compacter én verbruikt minder water. Het neemt dus minder ruimte in beslag en is in dat opzicht goedkoper dan een zwembad.

Zwemspa is makkelijk op temperatuur te houden

Aangezien een zwemspa veel compacter is dan een compleet zwembad, is ook het water makkelijker op temperatuur te houden. Hierdoor verbruikt u minder energie dan wanneer u dezelfde temperatuur constant op peil wilt houden in uw zwembad.

Meerdere soorten sporten mogelijk in een zwemspa

Bij een zwemspa denken mensen logischerwijs aan zwemmen als sport die je kunt uitoefenen. Bij sommige zwemspa’s met een tegenstroom kun je bijvoorbeeld ook aan aquajoggen doen. Rust je jouw zwemspa uit met extra accessoires, dan is zelfs roeien mogelijk. Een zwemspa leent zich dus voor diverse watersporten.

Snel te plaatsen

Graafwerkzaamheden voor het zwembad, het storten van beton, het aanleggen van tegels, het installeren van warmtepompen voor het zwembad… Er komt een hoop kijken bij het aanleggen van een zwembad. Waar u vaak weken bezig bent met het aanleggen van een zwembad, is het plaatsen van een zwemspa zo gebeurd. Uiteraard dient er wel een aansluiting op een waterleiding te worden gemaakt, maar de plaatsing zelf is binnen een dag geregeld.