Barrelsauna kopen

Wilt u een sauna kopen die anders dan anders is? Wat dacht u dan van een barrelsauna? Deze sauna’s zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook ideaal om buiten in uw wellnesstuin te zetten en hebben een zeer lange levensduur. Hierdoor kunt u optimaal genieten van uw barrelsauna voor buiten, zonder in te leveren op design of comfort!

Wat is een barrelsauna?

De naam barrelsauna is afgeleid van het Engelstalige ‘barrel’ wat ‘ton’ betekent. Een barrelsauna is synoniem voor ‘sauna in een grote ton’. De sauna is rond van vorm en wordt op twee verstevigende voetstukken geplaatst. Dit heeft diverse voordelen. Ten eerste is het gunstig voor de luchtcirculatie. Door de ronde vorm kunt u een barrelsauna makkelijker stoken dan een vierkante sauna, doordat de warme lucht niet in de hoeken van de sauna blijft hangen. Hierdoor is de luchtcirculatie beter en heeft u minder hout of elektriciteit nodig om de sauna te verwarmen. Een ander voordeel is de temperatuur: iedere barrelsauna kan warm gestookt worden tot een temperatuur tussen de 80 en 90 graden. Dit wordt door de meeste mensen als een prettige saunatemperatuur ervaren, waardoor u langer gebruik kunt maken van de barrelsauna. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het esthetische aspect: een barrelsauna heeft een prachtige vormgeving, waardoor het echt een aanvulling op uw buitenruimte en tuin zal zijn!

Een maatwerk barrelsauna die u houtgestookt of elektrisch verwarmt

Wie wil er nu niet graag thuis opladen en even helemaal tot rust komen? Met een barrelsauna van Elite Wellness krijgt u een wellnessresort en spa ineen bij u thuis! Onze maatwerk barrelsauna’s zijn gemaakt van een hoge kwaliteit duurzaam hout en zijn uitermate geschikt om als eyecatcher bij u in de tuin te worden geplaatst. Deze maatwerk sauna’s kunnen op vrijwel iedere door u gewenste maat vervaardigd worden en ze worden ook op locatie bij u geplaatst. Kies ook voor de weldadige warmte van een barrelsauna van Elite Wellness en ervaar het ultieme wellnessgevoel zelf bij u thuis!

Duurzame ingebouwde houtkachel of elektrische kachel voor geleidelijke warmteontwikkeling

Iedere barrelsauna is voorzien van een ingebouwde houtkachel of een elektrische kachel, waarmee een geleidelijke warmteontwikkeling wordt gegenereerd. Hierdoor kunt u gemakkelijk zelf de gewenste temperatuur stoken. Waar een traditionele infraroodsauna veelal binnenshuis geplaatst wordt, kun je een barrelsauna juist perfect buiten plaatsen, waardoor er binnen ruimte over blijft. De ronde vorm zorgt bovendien voor een snelle opwarming, dit scheelt tot wel 25% in tijd vergeleken met een standaard infraroodsauna.

Barrelsauna van hoge kwaliteit: ontdek de thermowood barrelsauna

Thermowood is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor hardhout. Dit komt doordat thermowood gemaakt wordt van hout afkomstig uit snelgroeiende en duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Doordat het hout langdurig verhit wordt in een speciale oven, verandert de structuur van het hout. Tijdens de verhitting wordt met hete stoom het hele hout verhit, waardoor het vochtpercentage in het hout vermindert en de duurzaamheid verbeterd. Het resultaat? Robuust hout wat qua hardheid vergelijkbaar is met hardhout en wat goed bestand is tegen vocht en vochtige omstandigheden. Ideaal dus voor sauna’s en in het bijzonder barrelsauna’s. Investeert u dus in een barrelsauna, dan weet u zeker dat u investeert in een duurzaam product waar u nog vele jaren plezier van hebt!

Een luxe barrelsauna voor 2 of meer personen kopen doet u bij Elite Wellness

Of u nu met 2, 4, 6 of 8 personen van een barrelsauna gebruik wilt maken, bij Elite Wellness maken we barrelsauna’s in iedere gewenste maat. Doordat de barrelsauna maatwerk is, verschilt de prijs per ontwerp. De totaalprijs is afhankelijk van het aantal personen wat gebruik maakt van de sauna, de materialen en het soort afwerking wat u wenst voor uw barrelsauna. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden! Wij helpen u graag met het vinden van uw ideale barrelsauna!

TOP