Barrelsauna kopen

Wilt u een sauna kopen die anders dan anders is? Wat dacht u dan van een barrelsauna? Deze sauna’s zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook ideaal om buiten in uw wellnesstuin te zetten en hebben een zeer lange levensduur. Hierdoor kunt u optimaal genieten van uw barrelsauna voor buiten, zonder in te leveren op design of comfort!

Wat is een barrelsauna?

De naam barrelsauna is afgeleid van het Engelstalige ‘barrel’ wat ‘ton’ betekent. Een barrelsauna is synoniem voor ‘sauna in een grote ton’. De sauna is rond van vorm en wordt op twee verstevigende voetstukken geplaatst. Dit heeft diverse voordelen. Ten eerste is het gunstig voor de luchtcirculatie. Door de ronde vorm kunt u een barrelsauna makkelijker stoken dan een vierkante sauna, doordat de warme lucht niet in de hoeken van de sauna blijft hangen. Hierdoor is de luchtcirculatie beter en heeft u minder hout of elektriciteit nodig om de sauna te verwarmen. Een ander voordeel is de temperatuur: iedere barrelsauna kan warm gestookt worden tot een temperatuur tussen de 80 en 90 graden. Dit wordt door de meeste mensen als een prettige saunatemperatuur ervaren, waardoor u langer gebruik kunt maken van de barrelsauna. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het esthetische aspect: een barrelsauna heeft een prachtige vormgeving, waardoor het echt een aanvulling op uw buitenruimte en tuin zal zijn!

Een maatwerk barrelsauna die u houtgestookt of elektrisch verwarmt

Iedere barrelsauna is voorzien van een ingebouwde houtkachel of een elektrische kachel, waarmee een geleidelijke warmteontwikkeling wordt gegenereerd. Hierdoor kunt u gemakkelijk zelf de gewenste temperatuur stoken. Waar een traditionele infraroodsauna veelal binnenshuis geplaatst wordt, kun je een barrelsauna juist perfect buiten plaatsen, waardoor er binnen ruimte over blijft. De ronde vorm zorgt bovendien voor een snelle opwarming, dit scheelt tot wel 25% in tijd vergeleken met een standaard infraroodsauna. De saunabarrel, houtgestookt of elektrisch, heeft door de ronde vorm bovendien een betere luchtcirculatie. Dit kan helpen om vocht en eventuele stoom gelijkmatig te verspreiden, waardoor de lucht frisser en aangenamer aanvoelt.

Luxe aan huis: ronde sauna buiten

 De barrelsauna is een ronde sauna en dit is de ideale sauna voor buiten. Door de ronde vorm is de ronde sauna buiten overal te plaatsen. Door de ronde vorm van de sauna kunt u zelfs bij een beperkte buitenruimte de beschikbare ruimte optimaal benutten. Daarnaast past een ronde sauna buiten mooi bij de natuurlijke omgeving van een tuin of andere buitenruimte. De saunabarrels, houtgestookt of elektrisch, zijn veelzijdig. Dankzij de natuurlijke uitstraling kan de ronde barrelsauna buiten naadloos integreren in het landschap, wat zorgt voor een rustgevende omgeving.

Duurzame ingebouwde houtkachel of elektrische kachel voor geleidelijke warmteontwikkeling

Wie wil er nu niet graag thuis opladen en even helemaal tot rust komen? Met een barrelsauna van Elite Wellness krijgt u een wellnessresort en spa ineen bij u thuis! Onze maatwerk barrelsauna’s zijn gemaakt van een hoge kwaliteit duurzaam hout en zijn uitermate geschikt om als eyecatcher bij u in de tuin te worden geplaatst. Deze maatwerk sauna’s kunnen op vrijwel iedere door u gewenste maat vervaardigd worden en ze worden ook op locatie bij u geplaatst. Kies ook voor de weldadige warmte van een barrelsauna van Elite Wellness en ervaar het ultieme wellnessgevoel zelf bij u thuis!

Barrelsauna van hoge kwaliteit: ontdek de thermowood barrelsauna

Thermowood is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor hardhout. Dit komt doordat thermowood gemaakt wordt van hout afkomstig uit snelgroeiende en duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Doordat het hout langdurig verhit wordt in een speciale oven, verandert de structuur van het hout. Tijdens de verhitting wordt met hete stoom het hele hout verhit, waardoor het vochtpercentage in het hout vermindert en de duurzaamheid verbeterd. Het resultaat? Robuust hout wat qua hardheid vergelijkbaar is met hardhout en wat goed bestand is tegen vocht en vochtige omstandigheden. Ideaal dus voor sauna’s en in het bijzonder barrelsauna’s. Investeert u dus in een barrelsauna, dan weet u zeker dat u investeert in een duurzaam product waar u nog vele jaren plezier van hebt!

Een luxe barrelsauna voor 2 of meer personen kopen doet u bij Elite Wellness

Of u nu met 2, 4, 6 of 8 personen van een barrelsauna gebruik wilt maken, bij Elite Wellness maken we barrelsauna’s in iedere gewenste maat. Doordat de barrelsauna maatwerk is, verschilt de prijs per ontwerp. De totaalprijs is afhankelijk van het aantal personen wat gebruik maakt van de sauna, de materialen en het soort afwerking wat u wenst voor uw barrelsauna. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden! Wij helpen u graag met het vinden van uw ideale barrelsauna!

Veelgestelde vragen over de barrelsauna

Een barrelsauna ziet er anders uit dan gewone sauna’s. Het is een ideale aanvulling voor uw wellnesstuin en ze gaan erg lang mee.

Barrel is de Engelstalige term voor ‘ton’, waar de naam van afgeleid is. Een barrelsauna is in principe een sauna in een grote ton. Een barrelsauna heeft een ronde vorm en staat op twee verstevigde voetstukken. Dit is gunstig voor de luchtcirculatie. De ronde vorm maakt het makkelijker om te stoken, vergeleken met een vierkante sauna. Er blijft namelijk geen warme lucht hangen in de hoeken van de sauna. Elke barrelsauna kan warm gestookt worden tussen de 80 en 90 graden. Een barrelsauna is voorzien van een ingebouwde houtkachel of een elektrische kachel, waarmee een geleidelijke warmteontwikkeling gegenereerd wordt.

Een barrelsauna wordt elektrisch of houtgestookt verwarmd, waarmee u zelf gemakkelijk de temperatuur kunt reguleren. Barrelsauna’s kunnen warm gestookt worden tussen de 80 en 90 graden, wat door velen als een prettige saunatemperatuur wordt bestempeld. De ronde vorm van de barrelsauna heeft verschillende voordelen voor het opwarmen. Ten eerste zorgt de ton-vorm ervoor dat de sauna tot wel 25% sneller opgewarmd is, vergeleken met een standaard infraroodsauna. Daarnaast blijft de warmte niet hangen in de hoeken en is de luchtcirculatie beter. Dit heeft als gevolg dat u minder elektriciteit of hout nodig heeft om uw barrelsauna warm te houden en op te warmen.

De prijs van een barrelsauna is afhankelijk van verschillende factoren. Bij Elite Wellness kunt u een barrelsauna in verschillende afmetingen kopen. Ook de inhoud van de sauna kan variëren. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende soorten kachels, of u bestelt een barrel zonder kachel. Wilt u een indicatie van de prijzen voor een barrelsauna? Neem dan eens een kijkje bij onze barrelsauna’s.

Elke barrelsauna kan tot een temperatuur tussen de 80 en 90 graden warm gestookt worden. Deze temperatuur is voor veel mensen ideaal, waardoor je langer gebruik kunt maken van de barrelsauna per keer. Daarnaast warmt de barrelsauna snel op, omdat de ronde vorm voor een goede luchtcirculatie zorgt. Hierdoor is de sauna tot wel 25% sneller opgewarmd dan een standaard infraroodsauna. Ook zorgt de ronde vorm ervoor dat warmte niet in hoeken blijft hangen.

Er zitten veel voordelen aan het kopen van een barrelsauna. De barrelsauna’s gaan lang mee en hebben een goede luchtcirculatie. Door de ronde vorm blijft er geen warmte in hoeken hangen en is de sauna tot wel 25% sneller opgewarmd dan andere soorten sauna’s. Een barrelsauna kan opgewarmd worden tot een temperatuur tussen de 80 en 90 graden, wat veel saunaliefhebbers een ideale temperatuur vinden. U heeft ook minder hout of elektriciteit nodig, wat erg fijn is voor de portemonnee. Daarbij heeft een barrelsauna een prachtige vormgeving, wat ervoor zorgt dat het een echte aanvulling is op uw buitenruimte en tuin.

TOP