Barrelsauna kopen

Wilt u een sauna kopen die anders dan anders is? Wat dacht u dan van een barrelsauna? Deze sauna’s zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook ideaal om buiten in uw wellnesstuin te zetten en hebben een zeer lange levensduur. Hierdoor kunt u optimaal genieten van uw barrelsauna voor buiten, zonder in te leveren op design of comfort!

Wat is een barrelsauna?

De naam barrelsauna is afgeleid van het Engelstalige ‘barrel’ wat ‘ton’ betekent. Een barrelsauna is synoniem voor ‘sauna in een grote ton’. De sauna is rond van vorm en wordt op twee verstevigende voetstukken geplaatst. Dit heeft diverse voordelen. Ten eerste is het gunstig voor de luchtcirculatie. Door de ronde vorm kunt u een barrelsauna makkelijker stoken dan een vierkante sauna, doordat de warme lucht niet in de hoeken van de sauna blijft hangen. Hierdoor is de luchtcirculatie beter en heeft u minder hout of elektriciteit nodig om de sauna te verwarmen. Een ander voordeel is de temperatuur: iedere barrelsauna kan warm gestookt worden tot een temperatuur tussen de 80 en 90 graden. Dit wordt door de meeste mensen als een prettige saunatemperatuur ervaren, waardoor u langer gebruik kunt maken van de barrelsauna. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het esthetische aspect: een barrelsauna heeft een prachtige vormgeving, waardoor het echt een aanvulling op uw buitenruimte en tuin zal zijn!

Een maatwerk barrelsauna die u houtgestookt of elektrisch verwarmt

Iedere barrelsauna is voorzien van een ingebouwde houtkachel of een elektrische kachel, waarmee een geleidelijke warmteontwikkeling wordt gegenereerd. Hierdoor kunt u gemakkelijk zelf de gewenste temperatuur stoken. Waar een traditionele infraroodsauna veelal binnenshuis geplaatst wordt, kun je een barrelsauna juist perfect buiten plaatsen, waardoor er binnen ruimte over blijft. De ronde vorm zorgt bovendien voor een snelle opwarming, dit scheelt tot wel 25% in tijd vergeleken met een standaard infraroodsauna. De saunabarrel, houtgestookt of elektrisch, heeft door de ronde vorm bovendien een betere luchtcirculatie. Dit kan helpen om vocht en eventuele stoom gelijkmatig te verspreiden, waardoor de lucht frisser en aangenamer aanvoelt.

Luxe aan huis: ronde sauna buiten

 De barrelsauna is een ronde sauna en dit is de ideale sauna voor buiten. Door de ronde vorm is de ronde sauna buiten overal te plaatsen. Door de ronde vorm van de sauna kunt u zelfs bij een beperkte buitenruimte de beschikbare ruimte optimaal benutten. Daarnaast past een ronde sauna buiten mooi bij de natuurlijke omgeving van een tuin of andere buitenruimte. De saunabarrels, houtgestookt of elektrisch, zijn veelzijdig. Dankzij de natuurlijke uitstraling kan de ronde barrelsauna buiten naadloos integreren in het landschap, wat zorgt voor een rustgevende omgeving.

Duurzame ingebouwde houtkachel of elektrische kachel voor geleidelijke warmteontwikkeling

Wie wil er nu niet graag thuis opladen en even helemaal tot rust komen? Met een barrelsauna van Elite Wellness krijgt u een wellnessresort en spa ineen bij u thuis! Onze maatwerk barrelsauna’s zijn gemaakt van een hoge kwaliteit duurzaam hout en zijn uitermate geschikt om als eyecatcher bij u in de tuin te worden geplaatst. Deze maatwerk sauna’s kunnen op vrijwel iedere door u gewenste maat vervaardigd worden en ze worden ook op locatie bij u geplaatst. Kies ook voor de weldadige warmte van een barrelsauna van Elite Wellness en ervaar het ultieme wellnessgevoel zelf bij u thuis!

Barrelsauna van hoge kwaliteit: ontdek de thermowood barrelsauna

Thermowood is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor hardhout. Dit komt doordat thermowood gemaakt wordt van hout afkomstig uit snelgroeiende en duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Doordat het hout langdurig verhit wordt in een speciale oven, verandert de structuur van het hout. Tijdens de verhitting wordt met hete stoom het hele hout verhit, waardoor het vochtpercentage in het hout vermindert en de duurzaamheid verbeterd. Het resultaat? Robuust hout wat qua hardheid vergelijkbaar is met hardhout en wat goed bestand is tegen vocht en vochtige omstandigheden. Ideaal dus voor sauna’s en in het bijzonder barrelsauna’s. Investeert u dus in een barrelsauna, dan weet u zeker dat u investeert in een duurzaam product waar u nog vele jaren plezier van hebt!

Een luxe barrelsauna voor 2 of meer personen kopen doet u bij Elite Wellness

Bij Elite Wellness kunt u een barrelsauna voor 2 personen bestellen, maar ook voor grotere groepen. Wij hebben verschillende modellen barrelsauna’s, zodat u de sauna krijgt die bij u past. De prijs van een barrelsauna voor 2 personen hangt af van de materialen en de afwerking die u kiest. Wilt u meer weten over onze barrelsauna’s? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij adviseren u graag over de barrelsauna voor 2 personen die aan al uw wensen voldoet!

Veelgestelde vragen over de barrelsauna

Een barrelsauna ziet er anders uit dan gewone sauna’s. Het is een ideale aanvulling voor uw wellnesstuin en ze gaan erg lang mee.

De kosten voor het plaatsen van een barrelsauna hangen af van het model, de locatie, en de eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn. Een barrelsauna wordt standaard als bouwpakket geleverd, wat u zelf kunt monteren of laten doen door een monteur van Elite Wellness. De montagekosten variëren, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de sauna. Daarnaast moet u ook rekening houden met de kosten voor de voorbereiding van de ondergrond, de elektriciteitsaansluiting, en de eventuele vergunningen.

Bij het kopen van een barrelsauna moet u letten op de kwaliteit, de afmeting, de houtsoort, het design, en de verwarming van de sauna. Een barrelsauna moet gemaakt zijn van duurzaam en goed geïsoleerd hout, zoals red cedar of thermowood. Een barrelsauna moet ook voorzien zijn van een geschikte kachel, die elektrisch of houtgestookt kan zijn.

Het stroomverbruik van een barrelsauna hangt af van het type kachel dat u kiest. Een elektrische kachel verbruikt stroom om de lucht in de sauna te verwarmen, terwijl een houtgestookte kachel geen stroom verbruikt, maar wel hout als brandstof. Een elektrische kachel heeft meestal een vermogen van ongeveer 6 tot 9 kW, wat neerkomt op ongeveer. Een gemiddelde houtgestookte kachel heeft een vermogen van ongeveer 16 tot 24 kW.

Of er een bouwvergunning nodig is voor het plaatsen van een barrelsauna hangt af van de gemeente waar u woont, de grootte en de hoogte van de sauna, en de afstand tot de erfgrens. Over het algemeen geldt dat een barrelsauna vergunningsvrij is als hij niet groter is dan 30m2, niet hoger is dan 3 meter, en minimaal 1 meter van de erfgrens staat. Als u twijfelt of u een vergunning nodig heeft, kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

De barrelsauna wordt geleverd als een compleet bouwpakket, dat bestaat uit voorgemonteerde wanden, dakdelen, banken, deuren, ramen, en een kachel. Het bouwpakket wordt met een vrachtwagen of een aanhanger bij u thuis afgeleverd, en kan met een heftruck of een kraan op de gewenste plek worden gezet. U kunt ervoor kiezen om de barrelsauna zelf te monteren, of dit over te laten aan een professionele monteur van Elite Wellness. De montage duurt meestal ongeveer 4 tot 6 uur, afhankelijk van het model en de situatie.

Een barrelsauna is veilig in gebruik, mits u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Een barrelsauna is gemaakt van hout, dus het is altijd belangrijk om goede
voorzorgsmaatregelen te nemen bij een dergelijke houtgestookte sauna. Een barrelsauna heeft ook een metalen schoorsteen, die de rook en de hitte afvoert. Een barrelsauna moet echter wel op een veilige afstand van brandbare materialen worden geplaatst, zoals bomen, struiken, of gebouwen. Een barrelsauna moet ook regelmatig worden gecontroleerd op scheuren, lekkages, of beschadigingen. Een barrelsauna moet ook voorzien zijn van een rookmelder, een brandblusser, en een EHBO-kit.

TOP