Finse sauna kopen

Finse sauna’s

Zowel in de winter als de zomer zorgen onze Finse sauna’s voor een ultiem ontspannende ervaring. Ze zijn verkrijgbaar in de red cedar, populier of Bio uitvoering. Het medisch effect van een saunabezoek is onmiskenbaar, zo worden bijvoorbeeld schadelijke stoffen sneller uit het lichaam afgevoerd. Niet alleen uw algemene welzijn verbetert, regelmatig saunagebruik kan zelfs een ondersteunende en helende werking hebben op uw gehele lichaam en geest, dit effect neemt zelfs toe naarmate u de sauna meer gebruikt.

De gezondheidsvoordelen van een Finse sauna

Regelmatig de Finse sauna instappen, is goed voor de gezondheid. Zweten is namelijk gezond! Gifstoffen die zich in het lichaam ophopen, kunnen ons ziek maken. U kunt deze ophoping voorkomen door regelmatige van uw sauna gebruik te maken. Bovendien biedt uw sauna naast het reinigende effect ook nog een versterkt immuunsysteem en een verbeterde bloedsomloop. Neem afscheid van verkoudheid en voorkom deze met uw eigen sauna. Uw sauna helpt u bij het verlichten van spierspanningen om zo spierpijn te voorkomen. Genoeg redenen om een Finse sauna te kopen.

Nog een mooie reden om een Finse sauna te kopen: u kunt de schadelijke stoffen in uw lichaam van u af schudden door simpelweg alle gifstoffen uit te zweten. Onze saunamodellen zijn allemaal uit hoogwaardig hout vervaardigd, voorzien van veiligheidsglas en tevens voorzien van lichttherapie. Al onze sauna’s hebben een gebruiksvriendelijke besturing en instelbare klimaatregeling. Onze Bi-O sauna`s zijn tevens uitgerust met een stoomgenerator die zorgt voor een constante luchtvochtigheid. Ga zitten, ontspan en geniet van uw meest rustgevende muziek.

Innovatieve oplossingen in de Finse sauna

Het absolute hoogtepunt en één van de meest innovatieve oplossingen voor het aansturen van uw sauna is onze Webmodule voor het EmoTec en EmoTouch controlepaneel. Hiervoor is namelijk een app ontwikkeld waarmee u op afstand door middel van uw telefoon of tablet de gehele sauna kunt bedienen. U kunt onderweg dan ook uw sauna inschakelen zodat deze opgewarmd is als u thuiskomt. Ook beschikt de sauna over audio waardoor u heerlijk kunt genieten van ontspannende muziek.

Finse sauna met technisch hoogstaande bediening

Een goede Finse sauna beschikt over de juiste techniek, daarom maken wij gebruik van hoogstaande techniek die toch makkelijk te bedienen is. Wij maken gebruik van uitsluitend elektronische bediening van het merk EOS. U kunt kiezen voor het "normale" controlpanel of als u net iets meer wilt kunt u kiezen voor de EmoTec en EmoTouch II + met een zeer gebruiksvriendelijke touch paneel. Deze laatste controlepanelen zijn een must-have voor een moderne inrichting u kunt hiermee alles feilloos bedienen.

U ziet onze sauna’s zijn van alle gemakken voorzien waardoor u een heerlijke Wellness beleving tegemoet gaat. Wacht dus niet langer met uw Finse sauna kopen; u kunt altijd in één van onze showrooms terecht voor advies.

Finse sauna kopen voor binnen: inbouw of vrijstaande cabine?

Wanneer u thuis een Finse sauna wilt plaatsen, heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Finse sauna in 2-persoonsuitvoering, of een 4-persoons Finse sauna. U een compacte vrijstaande Finse sauna kopen die u bijvoorbeeld in een hoek van uw badkamer plaatst, of een Finse sauna op maat kopen, die wordt ingebouwd in een aparte wellnesskamer. Wilt u een Finse sauna bij u thuis laten plaatsen, dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om deze buiten te laten plaatsen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Finse barrel sauna? Dit zijn cilindervormige sauna’s die u heel makkelijk in een tuin kunt plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Overweegt u om een Finse sauna voor thuis te laten installeren, dan hebben we goed nieuws: een Finse sauna kopen hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn! U heeft al een echte Finse sauna vanaf €3.999,-. akken voorzien waardoor u een heerlijke Wellness beleving tegemoet gaat.

Een Finse sauna bestellen bij Elite Wellness

Wij bieden een breed assortiment aan sauna's. Kiest u voor populierenhout of toch liever de warme uitstraling van Red ceder. Kiest u voor lichttherapie, een sauna uit de Bi-O -serie de kwaliteit is uiteraard altijd hoogwaardig. Zweten is goed voor het lichaam, en dus ook voor de gezondheid. Afhankelijk van de grootte van uw badkamer kan de sauna zelfs daar worden geplaatst. Of misschien creëert u wel uw eigen Wellness ruimte, dit behoort allemaal tot de mogelijkheden met de producten van Elite Wellness

Finse sauna’s voor 1 tot 2 personen

Bent u op zoek naar een Finse sauna 1 persoon of een 2 persoons Finse sauna? Dan bent u bij Elite Wellness aan het juiste adres. Wij hebben verschillende modellen en formaten sauna’s die geschikt zijn voor 1 of 2 personen. U kunt kiezen uit een traditionele Finse sauna voor 1 persoon met een houtkachel of een elektrische kachel, of een moderne 1 persoons Finse sauna met een glazen deur en led-verlichting. Of misschien wilt u liever een gezellige 2 persoons finse sauna waar u samen met uw partner of vriend(in) kunt ontspannen. Wat uw wensen ook zijn, wij hebben de perfecte Finse sauna voor 1 persoon of 2 persoons finse sauna voor u.

Een 3-tot 4 persoons Finse sauna voor de hele familie

Als u meer ruimte en comfort wilt, kunt u ook kiezen voor een 3 persoons Finse sauna of een 4 persoons Finse sauna. Deze sauna’s zijn ideaal voor gezinnen of kleine groepen vrienden die samen willen genieten van de weldaad van een Finse sauna. U kunt kiezen uit verschillende modellen en afmetingen, afhankelijk van uw beschikbare ruimte en budget. Een 3 tot 4 persoons Finse sauna biedt u meer mogelijkheden om te ontspannen en te socialiseren. Elite Wellness heeft de beste 3 en 4 persoons Finse sauna’s voor u.

Vragen over onze Finse sauna's

Een Finse sauna is een traditionele sauna waarin de lucht wordt verwarmd door een kachel, waardoor de temperatuur kan oplopen tot 90°C of in sommige gevallen nog hoger. Een infrarood sauna is een moderne sauna waarin infrarood stralers de huid direct verwarmen, waardoor de temperatuur lager blijft, rond de 50°C. Een Finse sauna stimuleert vooral de bloedsomloop en de transpiratie, terwijl een infrarood sauna dieper inwerkt op de spieren en de gewrichten.

De kosten van een Finse sauna hangen af van de grootte, het materiaal, het design, en de extra opties die u kiest. Een Finse sauna voor thuis kan variëren van €3.299 tot €22.499. Daarnaast moet u ook rekening houden met de installatiekosten, de stroomkosten, en de onderhoudskosten.

Het stroomverbruik van een Finse sauna hangt af van de capaciteit van de kachel, de isolatie van de sauna, de frequentie van het gebruik, en de gewenste temperatuur. Gemiddeld verbruikt een Finse sauna tussen de 6 en 12 kWh per sessie van een uur.

Een Finse sauna kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, zoals het verbeteren van de bloedsomloop, het verlagen van de bloeddruk, het versterken van het immuunsysteem, het ontspannen van de spieren, het reinigen van de huid, en het verminderen van stress. Echter, een Finse sauna is niet geschikt voor iedereen, en er zijn ook enkele risico’s en voorzorgsmaatregelen verbonden aan het gebruik ervan. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een Finse sauna gebruikt.

Een Finse sauna werkt door middel van een kachel die de lucht in de sauna verwarmt tot een hoge temperatuur, meestal tussen de 70 en 90°C en soms hoger. De kachel kan elektrisch zijn, of werken op hout of gas. De kachel heeft ook een bak met stenen, waarop water kan worden gegoten om stoom te creëren. Dit verhoogt de luchtvochtigheid en het warmtegevoel in de sauna. Een Finse sauna heeft meestal twee of meer banken op verschillende hoogtes, waarop de gebruikers kunnen zitten of liggen. De hogere banken zijn warmer dan de lagere banken. Een Finse sauna sessie duurt meestal tussen de 10 en 20 minuten, waarna de gebruikers afkoelen met een koude douche, een dompelbad, of een frisse lucht.

Een Finse sauna kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, afhankelijk van uw voorkeur, ruimte, en budget. Een binnen sauna heeft als voordeel dat hij beter beschermd is tegen weersinvloeden, makkelijker te bereiken is, en minder onderhoud vergt. Een buiten sauna heeft als voordeel dat hij meer ruimte biedt, meer privacy geeft en een natuurlijker gevoel heeft.

TOP