Infraroodsauna kopen

Uw ideale infraroodsauna

Wanneer u eraan zit te denken om een sauna aan te schaffen, komt u al snel de verschillende soorten sauna's tegen. Veel mensen hebben een Finse sauna, maar het is misschien wel slimmer om een infraroodsauna te kopen. Een infraroodsauna gaat natuurlijk uit van hetzelfde principe als een Finse sauna; het opwarmen van spieren en gewrichten. Echter gebeurt dat bij een infraroodsauna door middel van infraroodstraling. Waarom u het best een infraroodsauna kunt kopen, vertellen we hier. 

Waarom kiezen om een infraroodsauna te kopen?

Waarom het een goed idee is om een infraroodsauna voor thuis te kopen? Er wordt hier niet gewerkt met lucht en stoom, maar met infraroodstraling. Op deze manier warmen uw spieren en gewrichten een stuk sneller op waardoor de temperatuur niet zo hoog hoeft te zijn als in een Finse sauna. Ook ervaart u een minder benauwd gevoel doordat de luchtvochtigheid in een infraroodsauna een stuk lager is. U kunt bijvoorbeeld gerust 45 minuten in de infraroodsauna blijven zitten. De dieptewerking is hierdoor veel beter en er is veel meer ontgifting van het lichaam door transpiratie. De beste en meest veilige vorm van infraroodstralers zijn de keramische stralers van onze MN cabines. Deze zorgen voor een zeer goede dieptewerking en doordat ze met midden- en langegolfstraling werken, kunt u er langere tijd in zitten. Zoals u ziet zijn er genoeg redenen om een ir sauna te kopen.

De voordelen van een infraroodsauna

Kort samengevat biedt een infraroodsauna kopen de volgende voordelen:

 • Goed voor de spieren
 • Rustgevend en ontspannend
 • Snellere afvoer van gifstoffen
 • 100% veilig
 • Zuiverende werking
 • Goed voor de huid
 • Helpt bij de verlichting van reumatische klachten
 • Pijnverlichting bij fibromyalgie
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Helpt bij acne eczeem en psoriasis
 • Kunnen in ieder huis op een normaal stopcontact worden aangesloten

Ook een infraroodsauna bestellen?

Wilt u ook een infraroodsauna voor thuis kopen? Dat is zeker mogelijk; u kunt gemakkelijk een infraroodsauna kopen bij Elite Wellness! Wij adviseren u graag over onze verschillende soorten en wat het best bij u past. U bent van harte welkom in onze showrooms in Etten-Leur, Nieuwegein en Asten om het aanbod te bekijken of advies te vragen welke sauna u het beste kunt kopen.

Infraroodcabine kopen voor een scherpe prijs

Wilt u een infraroodsauna kopen voor een voordelige prijs, dan bent u bij Elite Wellness aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in infraroodsauna’s en cabines van hoge kwaliteit en hebben voor ieder budget een passende infraroodcabine. Zo hebben we onder andere een infraroodsauna in 2-persoons-, 3-persoons-, en 4-persoonsuitvoering. Afhankelijk van uw wensen kunnen we u verschillende merken en uitvoeringen van infraroodsauna’s aanbieden. Een infraroodcabine wordt ook wel een ´ir cabine´ of ´ir sauna´ genoemd. Wilt u uw eigen ir sauna kopen, kom dan langs in onze showroom. Hier vindt u verschillende modellen die geheel aan uw wensen aan te passen zijn.

Infraroodsauna met infraroodcabine kopen: de verschillen in prijs

Er zijn verschillende aspecten die de prijs van uw infraroodsauna beïnvloeden. Wilt u een infraroodsauna met infraroodcabine voor thuis kopen, dan kunt u kiezen uit een infraroodcabine voor binnen of buiten. De prijs voor een infraroodcabine hangt af van de grootte van de cabine en het aantal personen wat tegelijkertijd de cabine kan gebruiken. Daarnaast beïnvloeden de gebruikte materialen en extra toevoegingen zoals verlichting de totaalprijs. U heeft al een infraroodsauna voor binnen of buiten vanaf €1890,-. Wilt u meer weten over onze infraroodsauna’s en welke ir sauna u het beste kunt kopen? Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vragen over onze infraroodsauna's

In principe mag u dagelijks gebruik maken van uw infraroodsauna. Wij raden u aan om na de aanschaf van een infraroodsauna dit rustig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld eerst met 10 minuten en bouw dit langzaam op naar 15 minuten en later naar meerdere sessies van 15 minuten.

Bij Elite Wellness kunt u een infrarood sauna aanschaffen vanaf €1.890,00.  A.d.h.v. de afmeting, het aantal personen, de uitvoering en aantal lampen kan dit oplopen tot €5.995,00.

Een infraroodsauna heeft voor- en nadelen ten opzichte van de traditionele sauna. Het grootste voordeel van de infraroodsauna is dat deze een betere dieptewerking heeft. Dit zorgt ervoor dat een infraroodsauna pijnverlichtend kan werken bij spier- en gewrichtspijnen.

Na het gebruik van de infraroodsauna is het belangrijk om deze uit te zetten en handdoeken uit de infrarood cabine te halen. Zet vervolgens de deur open voor een goede ontluchting. Afkoelen kunt u beste doen door uw lichaam in een koele omgeving te laten afkoelen.

Een infraroodsauna in de badkamer is een goed idee. Aangezien u regelmatig doucht zal u deze vaker gaan gebruiken. Let wel op dat niet elke infraroodsauna geschikt is voor in uw badkamer. De specialisten van Elite Wellness adviseren u hier graag over.

- Relaxen / ontspannen na een drukke (werk)dag

- Ontgiften (detox) van het lichaam 

- Spierherstel na het sporten

TOP