Infraroodsauna kopen

Uw ideale infraroodsauna

Wanneer u eraan zit te denken om een sauna aan te schaffen, komt u al snel de verschillende soorten sauna's tegen. Veel mensen hebben een Finse sauna, maar het is misschien wel slimmer om een infraroodsauna te kopen. Een infraroodsauna gaat natuurlijk uit van hetzelfde principe als een Finse sauna; het opwarmen van spieren en gewrichten. Echter gebeurt dat bij een infraroodsauna door middel van infraroodstraling. Waarom u het best een infraroodsauna kunt kopen, vertellen we hier. 

Waarom kiezen om een infraroodsauna te kopen?

Waarom het een goed idee is om een infraroodsauna voor thuis te kopen? Er wordt hier niet gewerkt met lucht en stoom, maar met infraroodstraling. Op deze manier warmen uw spieren en gewrichten een stuk sneller op waardoor de temperatuur niet zo hoog hoeft te zijn als in een Finse sauna. Ook ervaart u een minder benauwd gevoel doordat de luchtvochtigheid in een infraroodsauna een stuk lager is. U kunt bijvoorbeeld gerust 45 minuten in de infraroodsauna blijven zitten. De dieptewerking is hierdoor veel beter en er is veel meer ontgifting van het lichaam door transpiratie. De beste en meest veilige vorm van infraroodstralers zijn de keramische stralers van onze MN cabines. Deze zorgen voor een zeer goede dieptewerking en doordat ze met midden- en langegolfstraling werken, kunt u er langere tijd in zitten. Zoals u ziet zijn er genoeg redenen om een ir sauna te kopen.

De voordelen van een infraroodsauna

Kort samengevat biedt een infraroodsauna kopen de volgende voordelen:

 • Goed voor de spieren
 • Rustgevend en ontspannend
 • Snellere afvoer van gifstoffen
 • 100% veilig
 • Zuiverende werking
 • Goed voor de huid
 • Helpt bij de verlichting van reumatische klachten
 • Pijnverlichting bij fibromyalgie
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Helpt bij acne eczeem en psoriasis
 • Kunnen in ieder huis op een normaal stopcontact worden aangesloten

Ook een infraroodsauna bestellen?

Wilt u ook een infraroodsauna voor thuis kopen? Dat is zeker mogelijk; u kunt gemakkelijk een infraroodsauna kopen bij Elite Wellness! Wij adviseren u graag over onze verschillende soorten en wat het best bij u past. U bent van harte welkom in onze showrooms in Etten-Leur, Nieuwegein en Asten om het aanbod te bekijken of advies te vragen welke sauna u het beste kunt kopen.

Infraroodcabine kopen voor een scherpe prijs

Wilt u een infraroodsauna kopen voor een voordelige prijs, dan bent u bij Elite Wellness aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in infraroodsauna’s en cabines van hoge kwaliteit en hebben voor ieder budget een passende infraroodcabine. Zo hebben we onder andere een infraroodsauna in 2-persoons-, 3-persoons-, en 4-persoonsuitvoering. Afhankelijk van uw wensen kunnen we u verschillende merken en uitvoeringen van infraroodsauna’s aanbieden. Een infraroodcabine wordt ook wel een ´ir cabine´ of ´ir sauna´ genoemd. Wilt u uw eigen ir sauna kopen, kom dan langs in onze showroom. Hier vindt u verschillende modellen die geheel aan uw wensen aan te passen zijn.

Infraroodsauna met infraroodcabine kopen: de verschillen in prijs

Er zijn verschillende aspecten die de prijs van uw infraroodsauna beïnvloeden. Wilt u een infraroodsauna met infraroodcabine voor thuis kopen, dan kunt u kiezen uit een infraroodcabine voor binnen of buiten. De prijs voor een infraroodcabine hangt af van de grootte van de cabine en het aantal personen wat tegelijkertijd de cabine kan gebruiken. Daarnaast beïnvloeden de gebruikte materialen en extra toevoegingen zoals verlichting de totaalprijs. U heeft al een infraroodsauna voor binnen of buiten vanaf €1890,-. Wilt u meer weten over onze infraroodsauna’s en welke ir sauna u het beste kunt kopen? Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Geniet van een heerlijke 1 persoons infrarood sauna of 2 personen

Bent u op zoek naar een 1 persoons infrarood sauna of een infrarood sauna 2 personen? Dan bent u bij Elite Wellness aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan infrarood sauna’s en infraroodcabines voor 1 of 2 personen. Een infraroodcabine voor 1 persoon of een infraroodcabine voor 2 personen is ideaal voor als u weinig ruimte heeft, maar toch wilt genieten van de vele voordelen van een infrarood sauna. Een infrarood sauna zorgt voor een diepe ontspanning, een betere doorbloeding, een sneller herstel van spieren en gewrichten en een verhoogde weerstand. Bestel nu uw infrarood sauna of infraroodcabine voor 1 of 2 personen bij Elite Wellness en profiteer van onze scherpe prijzen, snelle levering en uitstekende service. U kunt kiezen uit verschillende afmetingen voor de infraroodcabines voor 2 personen of de infraroodcabine voor 1 persoon, afhankelijk van uw beschikbare ruimte en budget. Een 1 persoons infrarood cabine of een 2 persoons infraroodsauna is de perfecte manier om uzelf te trakteren op een moment van ontspanning en comfort. Bestel nu uw infrarood sauna voor 1 of 2 personen bij Elite Wellness en geniet van onze kwaliteit, service en garantie.

Beleef de gezelligheid van een 3- of 4 persoons infrarood sauna

Wilt u samen met uw familie of vrienden genieten van een 4 persoons infrarood sauna of een 3 persoons infrarood sauna? Bij Elite Wellness vindt u de beste infrarood sauna’s en infraroodcabines voor 3 of 4 personen. Een infraroodcabine 4 personen of een infraroodcabine 3 personen is een ruime en comfortabele sauna, die u kunt plaatsen in uw huis. Bestel nu uw infrarood sauna voor 3 of 4 personen bij Elite Wellness en ervaar de gezelligheid en het gemak van een infrarood sauna.

Vragen over onze infraroodsauna's

Bij het kopen van een infrarood sauna is het belangrijk om te letten op de kwaliteit, het vermogen, het type, en de plaatsing van de infrarood stralers, die zorgen voor de warmte en de therapeutische werking. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de afmeting, de houtsoort, het design, en de extra opties van de infrarood sauna, die zorgen voor het comfort en de uitstraling.

Het stroomverbruik van een infrarood sauna hangt af van het vermogen van de stralers, de isolatie van de sauna, de frequentie van het gebruik, en de gewenste temperatuur. Gemiddeld verbruikt een infrarood sauna tussen de 1 en 3 kWh per sessie van een half uur.

Een infrarood sauna is niet duur in gebruik, vergeleken met een Finse sauna of een jacuzzi. Een infrarood sauna heeft een lager stroomverbruik, minder onderhoudskosten, en minder waterverbruik. Bovendien hoeft een infrarood sauna niet lang voor te verwarmen, waardoor er minder energie wordt verspild.

Een infraroodcabine en een infrarood sauna zijn in principe hetzelfde, namelijk een houten cabine met infrarood stralers die het lichaam direct verwarmen. Het verschil zit hem vooral in de benaming, die soms wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen de verschillende types infrarood stralers. Een infraroodcabine wordt vaak geassocieerd met lange golf stralers, die een milde warmte geven en vooral geschikt zijn voor ontspanning. Een infrarood sauna wordt vaak geassocieerd met korte golf of full spectrum stralers, die een intense warmte geven en vooral geschikt zijn voor therapie.>

Een Finse en een infrarood sauna hebben beide hun eigen voordelen en nadelen, en de keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur, behoefte, en budget. Een Finse sauna werkt door de lucht te verwarmen tot een hoge temperatuur, waardoor het lichaam gaat zweten en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Een Finse sauna is vooral goed voor de huid, de luchtwegen, en de weerstand. Een infrarood sauna werkt door de huid en de spieren direct te verwarmen met infrarood stralen, waardoor het lichaam wordt ontgift en de pijn wordt verlicht. Een infrarood sauna is vooral goed voor de spieren, de gewrichten, en de ontspanning.

Nee, voor een infrarood sauna heb je geen krachtstroom nodig, omdat het vermogen van de infrarood stralers meestal niet hoger is dan 3500 watt. Een infrarood sauna kan dus gewoon worden aangesloten op een normaal stopcontact van 230 volt. Wel is het aan te raden om een aparte groep te gebruiken voor de infrarood sauna, om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen.

TOP