Schuim in jacuzzi

Steeds te veel schuim in uw Jacuzzi? Zo lost u dat op!

Bij een bubbelbad denkt u natuurlijk al snel aan een bad vol schuim. In een Jacuzzi is dat echter anders. Hierbij is het eigenlijk niet de bedoeling dat er veel schuim in zit. Een beetje schuim kan namelijk al snel uitgroeien tot een volledig schuimbad wanneer de massage jets aangaan. Schuim in de Jacuzzi heeft zo zijn oorzaken, maar gelukkig is dit ook goed te voorkomen of op te lossen. In deze blog vertellen we u daar graag meer over.

Hoe komt er zo veel schuim in de Jacuzzi?

Op een avond stapt u de Jacuzzi in om eens lekker tot rust te komen. Even relaxen na een lange dag hard werken. De massage jets gaan aan en ineens komt u om in het schuim! Echt fijn is dat niet. Maar waar kan dat aan liggen? Vaak wordt schuim in de Jacuzzi veroorzaakt door middelen die eigenlijk niet in het water horen. Denk daarbij aan wasmiddel dat nog in de zwemkleding zit, zeepresten op de huid of gel in het haar. Om schuimvorming in de Jacuzzi dus te voorkomen, is het goed om uzelf even te controleren voor u de Jacuzzi in stapt. Heeft u zich zojuist nog ingesmeerd met bijvoorbeeld body lotion? Of zit er nog gel in uw haar? Stap dan even onder de douche en spoel uzelf af met enkel water, geen zeep of douchegel. Gaat u met zwemkleding in de Jacuzzi, dan is het ook verstandig om deze goed uit te spoelen met warm water en voor de volgende keer bijvoorbeeld een zwembroek te kiezen die niet met zeep gewassen wordt, waarmee u de Jacuzzi in gaat.

Schuim in de Jacuzzi verwijderen

Bent u helemaal schoon en zonder zeepresten de Jacuzzi in gestapt, maar doet schuimvorming zich nog steeds in grote mate voor? Geen paniek, daar is iets aan te doen. Allereerst is het belangrijk om alle jets en pompen volledig aan te zetten. Schrik niet, het kan nu flink gaan schuimen, maar dat is juist de bedoeling. Op deze manier kunt u het schuim namelijk zo met een schepnet uit de Jacuzzi halen. Daarna kunt u aan de slag met anti-schuim middel, waarmee het schuim oplost. Het bestrijdt niet alleen het schuim maar verwijdert ook alle stoffen in het water die schuimvorming veroorzaken.

Schuim in de Jacuzzi voorkomen

Een grote oorzaak van schuim in de Jacuzzi zijn dus zeepresten. Natuurlijk kunt u zo schoon mogelijk in de Jacuzzi stappen en hier goed op letten, maar dan nog kan het voorkomen dat zich schuim vormt in de Jacuzzi. Het is daarom belangrijk om de Jacuzzi goed te onderhouden en het water erin regelmatig te reinigen. Hier zijn verschillende producten voor beschikbaar. Wanneer het schuim maar niet weg wil en het een grote irritatie wordt, telkens wanneer u de Jacuzzi in gaat, is het wellicht tijd voor meer rigoureuze maatregelen. U kunt het water namelijk ook geheel verversen. Het wordt sowieso aangeraden om dit minimaal 3 keer per jaar te doen. Wanneer het water eruit is, zorg er dan ook voor dat u direct de leidingen reinigt. Hier kunnen namelijk ook zeepresten in achterblijven die, ook wanneer het water ververst is, weer tevoorschijn komen en schuim veroorzaken.