Techniek en comfort

Om te beginnen zijn onze Elite Wellness infrarood sauna’s vervaardigd uit 100 % Canadees Red Cedar hout. Het beste Red Cedar hout komt dan ook uit Canada. Red Cedar is het meest geschikt voor infraroodsauna’s omdat een sauna aan de binnenkant niet behandeld mag worden, deze moet immers goed kunnen blijven ademen. Vocht kan de binnenkant van een cabine aantasten maar Red Cedar heeft hier geen last van, sterker nog Red Cedar zou onbehandeld buiten kunnen staan. Van nature bevat Red Cedar ook een bacterie- en schimmeldodende olie waardoor u na gebruik van uw cabine deze alleen hoeft af te nemen met een vochtige doek.

Red Cedar hout

Red Cedar heeft ook het voordeel ten opzichte van andere houtsoorten dat deze infraroodstralen beter weerkaatst waardoor de infraroodverdeling binnen in de cabine beter is. Ook heeft Red Cedar een goed isolerende werking waardoor de cabine snel opwarmt en u minder verbruikt.

Als laatste voordeel blijft Red Cedar altijd zijn karakteristieke “sauna” geur behouden en gaat dus niet naar zweet ruiken.

Bediening

Onze infraroodsauna's zijn uitgerust met twee touch bedieningspanelen: één aan de buitenkant als aan de binnenkant, dit garandeert een optimaal bedieningsgemak. Het touch bedieningspaneel van bijvoorbeeld de Elite Wellness Deluxe lijn is hier rechts te zien. Dit bedieningspaneel heeft veel functies waaronder speciale programma’s om uw sessie optimaal te laten verlopen.

U kunt kiezen uit de programma’s Rugpijn, Verkoudheid, Burn-out, Ontgiften, Migraine én de meest belangrijke: Ontspanning. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Met de display is in de Deluxe uitvoering onder andere ook de professionele kleurentherapie, leeslamp en dim functie van de stralers te bedienen (zie ook de afbeelding).

Audio systeem

Onze Deluxe modellen zijn tevens uitgerust met een audio systeem dat beschikt over cd-speler, radio, usb aansluiting en Bluetooth. Eventueel is dit model op aanvraag ook uit te rusten met handsfree voor uw telefoon. Ook het audio systeem is van binnenuit te bedienen. De standaard cabines van Elite Wellness hebben altijd al 2 luidsprekers en kunnen ook worden uitgerust met een audio systeem gelijk aan de Deluxe lijn. Alle Wellis infraroodsauna cabines zijn standaard uitgerust met een audio systeem met Bluetooth ontvanger, radio en een usb- en SD kaart aansluiting. Dus u kan uw telefoon of tablet aansluiten op de cabine en zo uw favoriete muziek luisteren terwijl u van uw Infrarood sauna geniet!

Montage

De montage van een infraroodsauna is vrij gemakkelijk. Toch raden wij aan om dit te laten uitvoeren door onze professionele monteurs. Zorg altijd voor een waterpas ondergrond en zorg ervoor dat het plafond 15 cm hoger is dan de infraroodsauna. Anders wordt het aansluiten erg lastig. De Elite Wellness line is volledig in elkaar te zetten door met een kliksysteem. Er komt dan ook bijna geen schroef aan te pas.

De Wellis infraroodsauna’s worden met een schroefsysteem in elkaar gezet. Dit is meer werk, maar zeker even stevig!

Kwaliteit

Alle materialen die gebruikt worden in onze cabines zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Wij streven ernaar om de nieuwst mogelijke technieken toe te passen in onze cabines zodat u altijd een cabine heeft die voldoet aan de nieuwste eisen.

TOP