Tekenen dat uw jacuzzi onderhoud nodig heeft

Heeft u een jacuzzi in uw tuin? Dan zal dit zorgen voor urenlang plezier, ontspanning en gezelligheid. Als u een goede jacuzzi koopt, kunt u hier heel lang plezier hebben, maar dan moet deze wel goed worden onderhouden. De jacuzzi moet schoon worden gehouden, de waterkwaliteit moet op peil blijven en de filters moeten goed blijven functioneren. Er zijn bepaalde tekenen die erop wijzen dat uw jacuzzi wel een goede onderhoudsbeurt kan gebruiken. Als u uw zintuigen goed gebruikt, zult u het zo ontdekken wanneer uw jacuzzi onderhoud nodig heeft. In deze blog geven we u een aantal tips waar u op kunt letten om te bepalen of het tijd is voor onderhoud.

De geur van het water

Een van de tekenen waaraan u kunt merken dat uw jacuzzi onderhoud nodig heeft, is de geur van het water. Komt er een stinkende lucht op u af zodra u in de jacuzzi stapt? Dan kan dit een teken zijn dat de waterkwaliteit niet helemaal in orde is. Er kunnen zich bijvoorbeeld bacteriën ophopen in het water die deze vervelende lucht veroorzaken. Zelfs als het water er perfect helder uitziet, kan dit het geval zijn. Het is dus zeker de moeite waard om het water even te testen met een teststrip en ervoor te zorgen dat de bacteriën worden geëlimineerd.

Een muffe lucht in de jacuzzi

Is de lucht die uit uw jacuzzi komt eerder muf dan echt stinkend? Dan kan het het geval zijn dat er te weinig ontsmettingsmiddel in het water zit. Test dit even met een strip en voeg de juiste hoeveelheid chloor toe. Zo zal uw jacuzzi binnen de kortste keren weer lekker fris ruiken!

Een chemische geur

Ook een chemische geur is heel makkelijk te herkennen. Een chemische geur duidt op het feit dat er juist teveel ontsmettingsmiddel in het water zit. U kunt het chloorgehalte makkelijk testen met een teststrip. Vervolgens kan de waterkwaliteit weer perfect op peil worden gebracht.

Troebel water

Ziet het water in uw jacuzzi er troebel uit? Ook dan is het tijd voor actie. Troebel water kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan troebel water ontstaan door een probleem met de filter. Controleer of de filter nog goed vastzit, of dat deze misschien moet worden schoongemaakt of vervangen. Is dit niet het probleem? Dan kan het zo zijn dat er te veel chemische middelen in het water zijn toegevoegd, waardoor het er troebel uitziet.

Schuim in de jacuzzi

Veel zeep, oliën en lotions kunnen schuim veroorzaken in uw jacuzzi. Om dit schuim weg te krijgen kunt u proberen de pH-waarde weer op peil te krijgen. Ook het chloorgehalte moet worden gecontroleerd en zonodig worden aangepast. Lukt het niet om het water weer schoon te krijgen? Dan kan het nodig zijn om de jacuzzi te laten leeglopen en weer opnieuw te vullen.

Groen water

Ook de kleur van het water kan duiden op problemen. Ziet het water in uw jacuzzi er groen uit? Dan kan er sprake zijn van algengroei. Algen groeien het best in water met een hoge pH-waarde of een laag chloorgehalte. Pas de pH-waarde en het chloorgehalte van het water aan en het water zal er binnen de kortste keren weer kristalhelder uitzien!