De therapeutische werking van een spa

Dat het heerlijk is om tot rust te komen in een spa, bubbelbad of Jacuzzi weten we allemaal. Het is daarnaast ook erg gezellig om bijvoorbeeld met vrienden te relaxen in een Jacuzzi, bijvoorbeeld met wat hapjes en drankjes erbij. Maar heeft u al eens stilgestaan bij de therapeutische werking van een spa of Jacuzzi? Een regelmatige sessie kan namelijk heel wat positieve effecten hebben op uw lichaam. We vertellen u in deze blog graag meer over de therapeutische werking van een spa.

Geestelijke therapeutische werking van de spa

We schreven al eerder over de positieve effecten op uw gezondheid na een bezoek aan een spa of Jacuzzi. Dit is natuurlijk onder te verdelen in de geestelijke effecten en de fysieke effecten. Allereerst de geestelijke therapeutische werking van de spa. Een sessie in een spa is een heerlijke manier om te ontspannen. We leven nu eenmaal in een prestatiegerichte maatschappij waarin iedereen het altijd druk heeft. Uw lichaam heeft echter, naast slapen, ook andere rustmomenten nodig. Anders kunnen stressgerelateerde klachten zoals hoofd-, nek- en rugpijn ontstaan. Dat zijn natuurlijk de bekende stressklachten, maar als u langere tijd geen ontspanning hebt, kunt u ook last gaan krijgen van uw maag en darmen, hartkloppingen en slapeloosheid. Het is zelfs bewezen dat mensen die regelmatig tot rust komen in de spa of zelfs een hydromassage ondergaan, veel minder last hebben van slapeloosheid.

Fysieke therapeutische werking van de spa

Als u regelmatig de spa in gaat, merkt u vanzelf ook de positieve effecten op uw lichaam. Natuurlijk kunt u helemaal ontspannen en is het heerlijk om een avondje te genieten in de spa. Maar als u bijvoorbeeld last heeft van overbelaste spieren, kan dit ook zeker verlichting bieden. Daarnaast kan een bezoek aan een spa, Jacuzzi of bubbelbad de volgende fysieke effecten hebben:

  • de ontspanning van uw spieren. De hele dag zijn uw spieren aangespannen, soms op de verkeerde manier. Door uw spieren volledig te laten ontspannen, kunt u ze vervolgens weer beter aanspannen en inzetten voor inspannende activiteiten. Door de gewichtloosheid die u in het water ervaart, kunnen uw spieren als nooit tevoren ontspannen.
  • de bloedsomloop verbetert. Door het warme water verwijden de bloedvaten. Hierdoor kunnen zuurstof en andere voedingsstoffen makkelijker door het lichaam getransporteerd worden.
  • geen hoofd-, nek- en rugpijn meer. We hadden het net al even over de geestelijke therapeutische werking van de spa. U zal namelijk merken dat het stressverlagend werkt. Dit heeft ook positieve effecten op uw fysieke gesteldheid. De lichamelijke klachten die door stress ontstaan zullen namelijk ook afnemen.

Een Jacuzzi of spa in huis

U kunt natuurlijk naar een wellnesscentrum gaan om even lekker te ontspannen in een Jacuzzi of spa, maar daar gaat u waarschijnlijk niet wekelijks naartoe. Als u bijvoorbeeld twee tot drie keer per week in de spa kan, zal u de therapeutische werking sneller ervaren. Heeft u thuis een Jacuzzi of spa, dan gaat dat natuurlijk een stuk makkelijker. Kom eens bij ons langs in de showroom of neem contact met ons op voor meer informatie als u ook graag een spa in huis wilt. Bekijk hier onze spa’s.