Thuis relaxen: waarom je binnenshuis een sauna wilt hebben

Sauna’s heb je in veel verschillende vormen en maten. Veel mensen plaatsen hun sauna buiten, maar je kunt er ook voor kiezen om een sauna binnenshuis te plaatsen. Ook daar zitten best wat voordelen aan. In dit artikel vertellen we je waarom een sauna binnen voor veel mensen de perfecte optie is!

Het verschil tussen een binnen sauna en een buitensauna

Er zitten een paar verschillen tussen een sauna thuis binnen of een sauna buiten. Een sauna binnen is over het algemeen wat goedkoper dan een sauna buiten. Dit komt omdat er geen gebouw meer gemaakt hoeft te worden voor de sauna. Verder is het binnen ook een stuk warmer, waardoor een sauna binnen sneller is opgewarmd. Het scheelt je dus ook een hoop energie. 

Lekker binnenshuis ontspannen

Een sauna binnen heeft als groot voordeel dat je niet naar buiten hoeft wanneer je wilt genieten van de sauna. Is het koud buiten? Geen probleem, jij kunt lekker binnen blijven en genieten van een bezoekje aan de sauna zonder dat je ook maar één stap buiten de deur hoeft te zetten. Zo kun je heerlijk binnenshuis ontspannen.

In vrijwel ieder huis past een sauna

Veel mensen denken dat een sauna binnen alleen mogelijk is in een ruim huis. Dat is echter helemaal niet waar. Thuis relaxen is vrijwel altijd mogelijk met een sauna binnen. Een sauna thuis binnen past namelijk vrijwel altijd. In ieder huis is wel een ruimte waar wij een sauna zouden kunnen plaatsen. Heb je geen plek voor een grote sauna? Dan kun je misschien een kleine infrarood cabine laten plaatsen. Zo’n infrarood sauna voor binnen hoeft niet groter te zijn dan een douchecabine, maar hier kun je al heerlijk binnenshuis in ontspannen.

Dé ontspanning voor thuis

Een sauna binnen maakt dat je even écht tijd voor jezelf kunt nemen. Je kent het vast wel: die dagelijkse sleur waar je gemakkelijk in blijft hangen. Soms heb je even een momentje nodig om daarvan weg te stappen, maar heb je niet de tijd om bijvoorbeeld een dagje naar de spa te gaan. Een sauna thuis binnen kan dan voor die ontspanning zorgen. Je hoeft dan ‘s avonds niet op de bank te ploffen, maar kunt in plaats daarvan lekker even de sauna in gaan en alle stress van je af laten glijden. Een bezoekje aan de sauna is daarbij ook nog eens enorm gezond. Meer dan genoeg redenen dus om een sauna in je woning te plaatsen!