Tips om je hottub te onderhouden

De hottub is de ultieme manier om te ontspannen. Het woord hottub betekent letterlijk ‘warm bad’ en wat is er nu fijner dan een heerlijk warm bad om even in weg te dromen? Heb je een hottub aangeschaft, dan weet je precies wat we bedoelen. Natuurlijk is het ook belangrijk om die hottub goed te onderhouden. Zo blijf je immers van de hottub genieten. In dit artikel geven we je een aantal tips om de hottub te onderhouden.

Net als een sauna is een hottub een geweldige manier om even goed te ontspannen. Verder heb je natuurlijk ook nog een spa. Het verschil tussen een spa en een hottub zit hem voornamelijk in de uitstraling. Waar een spa een wat modernere look heeft, is een hottub eigenlijk altijd rond en heeft deze een klassieke uitstraling. Een hottub heeft dan ook vrijwel altijd een houten buitenkant. Dat zorgt voor de echte klassieke uitstraling.

Het hout van de hottub onderhouden

Hout om de hottub is prachtig, maar hout staat er ook om bekend om relatief snel wat minder mooi te worden. Zeker als het hout nat wordt. Koop je een hottub, dan koop je een hottub met behandeld hout. Dat is belangrijk, want zo kan het hout beter tegen de vochtige omgeving en blijft het dus langer goed. Het is aan te raden om het hout regelmatig opnieuw te behandelen, maar dit is niet altijd nodig. Zet de hottub op een plek waar het hout goed kan drogen na gebruik en houd het hout schoon.

Het water onderhouden: de hottub schoon houden zonder chloor

Ook het water in de hottub wil je natuurlijk schoon en fris houden. Zo kun je op ieder moment heerlijk ontspannen badderen. Het is aan te raden om het water van de hottub ieder kwartaal te verversen. Laat de hottub dan even helemaal leeglopen en doe er schoon water in. Tussendoor wordt het water schoon gehouden door het filter dat in de hottub zit. Belangrijk is dan wel dat je het filter schoon houd. Het filter kun je met een programma in de hottub door laten spoelen, of handmatig schoonmaken. Doe dit iedere 3 tot 6 weken, afhankelijk van hoe vaak je de hottub gebruikt. 

Je vraagt je misschien af hoeveel chloor er in de hottub moet. Het antwoord is simpel: helemaal niets! In de hottub mag geen chloor. Het is daarom extra belangrijk dat je het water regelmatig verschoont en het filter goed doorspoelt. Zo blijft de hottub mooi schoon en kun je blijven genieten van een heerlijk warm bad in jouw hottub.

De kuip van de hottub onderhouden

We raden je dus aan het water eens per kwartaal te verversen. Laat je de kuip leeglopen, dan is het verstandig om ook de kuip zelf even goed schoon te maken. Doe dit niet met schoonmaakmiddel. De kans is dan namelijk groot dat er resten schoonmaakmiddel in de kuip achterblijven, waardoor het water zal gaan schuimen. Gebruik een vochtige doek en doe hier heel de kuip even goed mee uit.