Vakantiehuis spa aanschaffen? Dit zijn de voordelen

Bent u een verhuurder met een eigen vakantiehuis? Dan is het logisch dat u dit huis graag zoveel mogelijk dagen per jaar verhuurt. Dit betekent alleen maar extra inkomsten, en het is natuurlijk zonde als uw huis leeg staat. Merkt u dat uw vakantiehuis minder wordt verhuurd? Of bent u op zoek naar manieren om uw vakantiehuis populairder te maken voor huurders? Dan kan het aanschaffen van een spa een heel goed idee zijn. Er zijn een aantal redenen waarom het aanschaffen van een spa kan zorgen voor meer vraag van huurders. Welke dat zijn, vertellen we je in deze blog.

Behoefte aan ontspanning op vakantie

Er ontstaat steeds meer behoefte naar ontspanning op vakantie. In het dagelijks leven hebben we het allemaal ontzettend druk, en dan is er niets lekkerder dan even helemaal ontspannen. En een spa is daarvoor nou eenmaal het perfecte hulpmiddel. In een spa kunnen de huurders van uw vakantiehuis helemaal tot rust komen. Het warme water en de massage jets zorgen hiervoor. In een jacuzzi is er geen mogelijkheid om even uw mail te checken op uw smartphone of even een berichtje te sturen. U kunt niks anders doen dan relaxen en alle stress loslaten. En dat is precies waar veel mensen behoefte aan hebben deze dagen. Daarnaast is er een ontwikkeling gaande waarbij mensen steeds meer waarde hechten aan hun privacy. Ze willen wel wellness, maar dan zonder vreemden. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om een wellness buitenshuis op te zoeken, maar veel mensen vinden het niet fijn om samen met vreemden in een spa plaats te nemen. Ze doen dit liever met hun naasten in een privé spa. Steeds meer mensen gaan op zoek naar vakantiehuizen die voorzien zijn van een spa, en daar speelt u perfect op  in!

Bredere doelgroep

Ook zorgt een spa ervoor dat uw vakantiehuis aantrekkelijker wordt voor een hele brede doelgroep. Zo is een spa ideaal voor een stel wat op vakantie gaat. Zij kunnen ‘s avonds romantisch met een glaasje wijn plaatsnemen in de spa. Maar ook voor een vakantie met het gezin is een spa perfect. Terwijl de ouders even kunnen ontspannen, vermaken de kinderen zich ook prima in het water. Verder wordt er bij het boeken van een vriendinnenweekend ook vaak gelet op de aanwezigheid van wellnessfaciliteiten. Een spa wordt door een brede doelgroep gezien als een welkome aanvulling. 

Meer waarde

Door de aanschaf van een spa wordt uw vakantiehuis meer waard. Zo bestaat de mogelijkheid dat u wat meer geld kunt vragen aan huurders als zij uw vakantiehuis willen boeken. Veel huurders zijn namelijk best bereid om wat meer te betalen voor een vakantiehuis met wellness faciliteiten. Bovendien stijgt uw vakantiehuis in waarde, waardoor het meer geld op zal brengen bij de eventuele verkoop.

Veel mogelijkheden

Heeft u een vakantiehuis in een skioord? Of juist aan de kust? Een spa is overal een welkome aanvulling, of het nou gaat om een huis in de stad, aan het strand of in een skiplaats. Het is heerlijk om na een dag skiën in een lekker warm bad plaats te nemen. Maar ook na een lange dag wandelen tijdens een stedentripje biedt een sessie in de spa uitkomst. Voor gasten die op zoek zijn naar ultieme rust in het bos of aan het strand is een spa perfect. Zij kunnen helemaal tot rust komen in uw vakantiehuis. Verder kunt u de wellness in uw vakantiehuis zo ver uitbreiden als u dat zelf wilt. Zo kunt u ervoor kiezen om een complete wellness woning te creëren met een stoomdouche, sauna, spa, privézwembad of inloopdouche. Maar de aanschaf van enkel een spa volstaat natuurlijk ook als wellnessfaciliteit.

Wellness voor eigen gebruik

Maakt u ook af en toe zelf gebruik van uw vakantiehuis? Dan heeft de aanschaf van een spa als bijkomend voordeel dat u hier ook zelf van kunt genieten. Het kan heerlijk zijn om er af en toe even helemaal tussenuit te zijn en tot rust te komen in een spa.

Vakantiehuis spa aanschaffen

Als u een vakantiehuis spa wilt aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een vakantiehuis spa hufterproof is. Kies bijvoorbeeld voor een spa die bediend kan worden met slechts twee knoppen. De waterbehandeling, het onderhoud en de temperatuur kunt u dan op afstand bedienen via wifi. Verder moet u nadenken over hoe groot u de spa graag wilt hebben. Hoe veel mensen kunnen er in uw vakantiehuis? En wilt u dat er extra mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld LED-verlichting en het afspelen van audio? Ook moet een vakantiehuis spa goed worden onderhouden, zodat deze helemaal hygiënisch en schoon is. Voor advies over uw vakantiehuis spa kunt u terecht bij Elite Wellness. U bent van harte welkom in onze showroom voor een advies op maat van onze deskundige medewerkers.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.