Veelgestelde vragen over infraroodsauna’s

Infraroodsauna’s zijn redelijk nieuw op de markt. Nog niet iedereen weet hoe het precies werkt en wat precies het verschil is met een Finse sauna. Tijd om daar verandering in te brengen. Bij Elite Wellness vindt u namelijk kwalitatief hoogwaardige infraroodcabines die een echte verrijking voor uzelf en uw woning zijn. In deze blog behandelen we alle veelgestelde vragen over infraroodsauna’s.

Een infrarood sauna: wat is dat?

Zoals de naam al verklapt, wordt een infrarood sauna verwarmd door middel van infraroodstralen. Hierbij kunt u de temperatuur gemakkelijk zelf instellen; er komt geen warme lucht of water aan te pas. Tijdens een bezoek aan de infraroodsauna warmt niet alleen uw huid op, maar ook uw spieren worden warmer. U kunt over het algemeen langer in een infraroodsauna verblijven dan in een Finse sauna.

Wanneer mag u wel en niet in de infrarood sauna?

Het is natuurlijk heerlijk ontspannend, zo’n momentje voor uzelf in de infraroodcabine. U kunt dan ook zonder zorgen, wanneer u wilt, genieten van een bezoekje aan de infraroodsauna. Het is in de meeste gevallen zelfs erg goed voor uw gezondheid! Bij sommige ernstige aandoeningen, zoals multiple sclerose, is het echter niet aan te raden om de sauna in te gaan. Dit geldt dan vaak niet alleen voor de infraroodcabine, maar voor alle ruimten met een zeer hoge temperatuur. Wanneer is het nog meer niet verstandig om de infrarood sauna in te gaan?

  • Als u metalen pinnen of bouten, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten heeft. Deze reflecteren de infraroodstralen namelijk en kunnen dus niet mee verwarmd worden. Wilt u toch graag gebruik maken van de infraroodcabine, raadpleeg dan eerst uw arts.
  • Hemofiliepatiënten zijn erg vatbaar voor bloedingen. Elke soort verwarming kan voor de verwijding van bloedvaten zorgen en dat moeten hemofiliepatiënten vermijden.

In principe kunt u dus in de meeste gevallen met een gerust hart gebruik maken van de infrarood sauna! Weet u het niet zeker of merkt u een verandering in uw klachten na het bezoek aan een infraroodcabine, neem dan altijd contact op met uw arts. Er wordt ook vaak gezegd dat het niet goed is om de infrarood sauna in te gaan tijdens de zwangerschap. Waarom? Infrarood heeft een dieptewerking op uw lichaam en dit kan ervoor zorgen dat het de baarmoeder opwarmt, wat niet goed is voor het kindje.

Hoe vaak mag u gebruik maken van de infrarood sauna?

Hoe dikwijls mag u eigenlijk gebruik maken van de infrarood sauna? Het is aan te raden om uw gebruik langzaamaan op te bouwen. Ga niet direct elke dag de sauna in, als u dit gewoonlijk nooit deed. Begin met 3 à 4 keer per week. Bent u een regelmatige saunabezoeker, dan kan het geen kwaad om elke dag even tot rust te komen in uw infraroodcabine. Zorg er dan wel altijd voor dat u na afloop goed afkoelt.

Hoe warm wordt een infrarood sauna?

Het verschilt natuurlijk per cabine wat de maximum temperatuur is. U stapt de cabine binnen als deze een temperatuur van ongeveer 35 à 40 graden heeft. De temperatuur loopt dan op, meestal tot de maximum temperatuur van 65 graden.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.