Verkouden? Ga de sauna in!

Een bezoek aan de sauna heeft verschillende gezondheidsvoordelen, zoals u al kon lezen in onze vorige blog. Daarin kon u al vernemen dat u een betere weerstand kan krijgen door een regelmatig bezoek te brengen aan de sauna. Als u namelijk veel afvalstoffen in uw lichaam heeft, is uw weerstand ook slechter. In de sauna transpireert u, wat ervoor zorgt dat de afvalstoffen uw lichaam kunnen verlaten. Ook kunt u met een saunabezoek voorkomen dat u verkouden wordt. Maar naast dat u een betere weerstand opbouwt, vindt er door regelmatig saunabezoek ook een toename van witte bloedcellen plaats, waardoor u beter bestand bent tegen verkoudheid, maar ook tegen griep.

Naar de infraroodsauna gaan als je verkouden bent

Regelmatig een bezoek aan de sauna kan dus een verkoudheid voorkomen. Maar is het ook verstandig om naar de sauna te gaan als je verkouden bent? Werkt de sauna dan tegen verkoudheid? Zeker weten! Er is maar één moment waarop het niet verstandig is om naar de sauna te gaan, en dat is als u koorts hebt. Uw lichaamstemperatuur is dan al verhoogd, en deze verhoogt nog meer als u de sauna in gaat. Hebt u last van koorts, wacht dan even met naar de sauna gaan, totdat uw temperatuur weer gezakt is. Maar als u zich niet helemaal lekker voelt, is het natuurlijk niet zo prettig om naar een wellnesscentrum te gaan voor een saunabezoek. Dan is het dus juist heel fijn om gebruik te kunnen maken van uw eigen infraroodcabine of sauna. Gelukkig is een Infraroodsauna tegenwoordig zeer betaalbaar; bekijk onze infraroodsauna’s maar eens!

Kunt u de griep uitzweten in een infraroodcabine?

Hebt u een griepje te pakken, of voelt u er een opkomen? U kunt dit proces versnellen door in uw sauna te gaan als u griep hebt, of griep denkt te krijgen. Ook hier geldt dat u dan geen koorts moet hebben. U kunt zeker de griep uitzweten in een infraroodsauna! Neem als u griep hebt een dagje vrij van het werk, en ga lekker in uw eigen sauna zitten. Zo komt u tot rust, en zweet u ook nog eens al uw afvalstoffen uit, waardoor u het ziekteproces versnelt en daardoor hopelijk snel weer de oude bent.

Goed afkoelen

Nadat u in de sauna bent geweest, is het belangrijk om ook weer goed af te koelen. Het is natuurlijk verleidelijk om even een handdoek om u heen te gooien, maar dat is niet slim. Uw lichaam krijgt hierdoor dan namelijk niet genoeg de kans om af te koelen. Goed afkoelen is dus erg belangrijk.

Dus voelt u zich een keer wat minder fit? Hebt u last van een verstopte neus of voelt u de griep opkomen? Ga dan zeker in uw infrarood sauna cabine!

Voorkomen is beter dan genezen. Ga thuis regelmatig in de infraroodsauna en u zult merken dat u minder vaak last hebt van verkoudheid of griep.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.