Verschillende manieren om uw spa af te dekken

Wanneer u een spa in huis of in de tuin heeft staan, wilt u dat deze altijd direct klaar is voor gebruik. Zeker wanneer uw spa buiten staat, is het handig om uw spa af te dekken zodat er geen bladeren, of ander vuil in terecht komt. In deze blog bespreken we de verschillende manieren waarop u uw spa kunt afdekken, zodat u het hele jaar door van uw spa kunt genieten!

Covers (op maat)

Niet zo irritant als blaadjes die in een schone spa zijn gewaaid, of zand en stof dat op een of andere manier zijn weg naar uw spa heeft gevonden. Met een standaardcover of een cover op maat is dit verleden tijd! Iedere spa is anders; de een is ingebouwd en de ander is vrijstaand geplaatst op een verhoogd terras. Om voor uw spa precies de juiste bescherming te hebben, kunt u kiezen voor een cover op maat. Met spacovers voor een jacuzzi of spa kunt u een spa afdekken Deze zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar en kunnen daardoor volledig naar uw wensen worden aangepast. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een standaardcover. U kunt dan kiezen uit een aantal standaardmaten en kleuren die op vrijwel iedere spa passen.

Coverlifts

Een coverlift is een beschermhoes voor uw spa die gedeeltelijk aan uw spa wordt bevestigd. Bij een coverlift wordt de cover in een beugel gehangen die u over de spa uit kunt klappen. De cover is volledig afneembaar en de beugel is bevestigd aan uw spa, waardoor u altijd een stevige ondersteuning voor uw cover heeft. Daarnaast kan een spacover zich op den duur volzuigen met vocht, waardoor deze zwaar wordt om te tillen. Met een coverlift heeft u hier geen last meer van, omdat het de benodigde ondersteuning biedt voor uw spacover. Een coverlift zorgt er ook voor dat een cover makkelijk kan worden opgeklapt.

Winterhoezen

Wilt u voornamelijk voor de koude wintermaanden een beschermende winterhoes? Ook dat is mogelijk. De winterhoes, ook wel ‘wintercover’ of ‘beschermhoes’ genoemd is een flexibele hoes die u om uw hele spa heen doet. Deze cover beschermt uw spa tegen vuil en schommelende temperatuurwisselingen. In de winter verbruikt uw spa namelijk meer energie, om het water gelijkmatig op temperatuur te houden. Een winterhoes zorgt ervoor dat de warmte beter blijft hangen, waardoor u kunt besparen op energiekosten. Een winterhoes beschermt uw spa ook tegen hagel, sneeuw, regen en verkleuring door uv-licht.

Meer informatie ontvangen over spacovers? Wij staan graag voor u klaar!

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden voor uw spa? Wij adviseren u graag over de verschillende spacovers. Bezoek onze showroom of bel ons vrijblijvend voor advies.