Verschillende manieren om uw spa af te dekken

U wilt natuurlijk zuinig zijn op uw spa. Dat is erg logisch, want het is een hele investering. U wilt dan ook voorkomen dat uw spa vies wordt of zelfs beschadigd of verstopt raakt. Gelukkig kunt u uw spa op verschillende manieren afdekken. Maar welke manier van afdekken vindt u het handigst en is het beste voor uw spa? Wij vertellen u graag meer over de verschillende manieren van afdekking.

Spa covers en coverlifts

De meest handige manier van afdekken is met een coverlift. Hiermee wordt het plaatsen en opbergen van uw spa cover een stuk makkelijker. Hoe langer u de spa cover gebruikt, des te zwaarder deze wordt. Dat komt doordat deze naar verloop van tijd zeer zwaar kunnen worden door het vocht dat vanuit de spa in de cover trekt. Wanneer de spa cover in een coverlift zit, blijft deze ook beter beschermd en gaat deze langer mee. De cover hoeft immers niet op de grond of in de schuur te liggen waardoor deze vies kan worden. Bent u bijvoorbeeld zelf niet zo sterk of heeft u weinig ruimte om uw spa cover op te bergen? Wilt u graag dat uw cover lang meegaat? Dan is een coverlift een heel slim idee.

Covers op maat laten maken

U kunt er ook voor kiezen om een spa cover geheel op maat te laten maken! Heeft uw jacuzzi een afwijkende maat of wilt u graag dat deze voorzien is van speciale toepassingen? Dan kunt u een cover op maat laten maken. Voor al uw spa covers en het op maat laten maken van uw cover kunt u terecht in onze webshop, op SpaPro.nl.

Beschermhoezen voor de zomer en winter

Om zowel uw cover als spa te beschermen, kunt u ook nog kiezen voor een beschermhoes. U kunt bijvoorbeeld een vinyl beschermhoes aanschaffen die de originele cover beschermt tegen verschillende weersinvloeden; van zon tot sneeuw. Deze hoezen kunt u dus zowel in de zomer als in de winter gebruiken om uw spa en cover mee te beschermen. Deze hoezen zijn voorzien van een speciale verzegelende coating die ervoor zorgt dat de hoes soepel is, makkelijk te onderhouden is en er ook nog eens goed uitziet. Het is hierbij wel belangrijk dat u ook de beschermhoes goed onderhoudt, zodat deze goed beschermd blijft tegen UV-straling en schimmel.

In de winter zit u natuurlijk minder vaak in uw spa. Als u uw spa winterklaar gaat maken, kunt u er ook voor kiezen om een speciale winterhoes aan te schaffen. Hiermee beschermt u uw normale hoes en cover tegen kapotscheuren door sneeuw en vorst. Daarnaast levert het u een flinke besparing op het energieverbruik op.

Vloeibare afdekking

Het is ook nog mogelijk om uw spa af te dekken met een vloeibare afdekker. Deze afdekking blijft bovenop het water drijven en vormt een isolerende laag waardoor het water in de spa minder goed kan verdampen en de watertemperatuur langer op peil blijft. U kunt ook gewoon het water in, terwijl deze vloeibare afdekking aan het water is toegevoegd. Doordat het kleur- en geurloos is, merkt u daar niets van. Het blijft ook niet op badkleding achter. Echter biedt een echte cover of beschermhoes natuurlijk meer en betere bescherming.