Jacuzzi jets

Verschillende soorten jets voor in de Jacuzzi

In de Jacuzzi draait het natuurlijk allemaal om het ontspannen. De ontspanning die u in een Jacuzzi ervaart, komt natuurlijk voor een groot deel door massage jets. Deze zijn er in verschillende soorten en maten en op deze manier kunt u uw Jacuzzi dus zo samenstellen dat u optimaal kunt ontspannen terwijl u op de juiste plaatsen gemasseerd wordt. In dit artikel behandelen we de verschillende soorten jets voor in uw Jacuzzi.

Watermassage

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen watermassage en luchtmassage. Er zijn dan ook massage jets waar enkel water uitkomt en massage jets waar enkel lucht uit komt. Watermassage wordt ook wel hydromassage genoemd. hierbij komt er water uit de leidingen, wat ook steeds weer opgewarmd wordt om een constante temperatuur in de Jacuzzi te behouden. Deze waterstralen zijn erg krachtig en zorgen zo voor het massage effect. Er zijn verschillende soorten hydrojets die weer een ander deel van het lichaam stimuleert, namelijk:

  • Bodemjets: deze bevinden zich op de bodem van de Jacuzzi en produceren vaak krachtige maar dunne stralen die de benen masseren.
  • Grote rugjets: deze bevinden zich in de zijkanten van de Jacuzzi en hier komen vaak grote, krachtige stralen uit. Gelukkig zijn de meeste massagejets aan te passen in sterkte of richting, zodat u de straal geheel naar wens aan kan passen.
  • Roterende schouderjets: deze bevinden zich op schouderhoogte en doordat de waterstraal roteert, ervaart u een geweldige massage op uw schouders.

 

Hydromassage is natuurlijk erg prettig, maar het is ook nog eens goed voor u. Uw bloedsomloop en stofwisseling worden gestimuleerd. Hierdoor zal u minder vaak moe zijn en het minder vaak koud hebben en heeft u een gezondere kleur in uw gezicht. Daarnaast maken waterjets amper geluid, wat natuurlijk ook prettig is wanneer u tot rust wil komen.

Luchtmassage

Dan zijn er nog jets met luchtmassage. Deze luchtjets produceren luchtbellen die u masseren. Luchtmassage is beduidend minder krachtig dan watermassage, maar dit hoeft niet per se verkeerd te zijn. Wanneer u geen behoefte hebt aan een krachtige massage maar gewoon rustig wil bubbelen, is luchtmassage de uitkomst. Luchtjets geven een zachte, tintelende massagestraal waarvan uw poriën verder open gaan staan en afvalstoffen in uw lichaam sneller worden afgebroken.

Een combinatie van water en lucht

De luxere Jacuzzi combineert de watermassage en luchtmassage, waardoor u zelf kunt kiezen wanneer u een krachtige massage wil of rustig wil bubbelen. Wanneer u een Jacuzzi gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat voor jets u graag wilt hebben, zodat u deels daarop uw keuze kunt baseren. Wij adviseren u daarnaast natuurlijk graag!