Waar moet u op letten bij de aanschaf van een sauna?

Wilt u graag een sauna kopen, dan is het belangrijk dat u goed nadenkt over de verschillende opties die er zijn. Bij Elite Wellness vindt u namelijk veel verschillende opties, zodat er altijd een sauna bij zit die bij u past! We vertellen u graag waar u op moet letten bij de aanschaf van een sauna, zodat u een weloverwogen keuze kan maken. 

Infraroodsauna of Finse sauna? 

In principe zijn er twee verschillende soorten sauna’s. De Finse sauna wordt vaak gezien als de “traditionele” sauna waarbij dus gebruik wordt gemaakt van een warmtebron. Doordat u zelf zorgt voor de hittebron, kunt u ook zelf de temperatuur bepalen. De lucht in deze sauna’s is vaak erg droog, waardoor u niet zal verbranden. In een Finse sauna kunt u beter niet langer dan 15 minuten zitten. 

Een infraroodsauna wordt niet verwarmd middels een hittebron, maar door middel van infraroodstralen. U kunt gemakkelijk zelf de temperatuur instellen en vervolgens warmt de sauna geleidelijk aan op. Hierbij warmt niet alleen uw huid, maar ook uw spieren en gewrichten op. U kunt er langer in blijven zitten dan in een Finse sauna en daarnaast is een infraroodsauna sneller klaar voor gebruik en verbruikt het minder stroom. In dit blogbericht leest u meer over de verschillen tussen de traditionele en infraroodsauna. 

Sauna binnen of buiten plaatsen? 

De volgende vraag die u uzelf moet stellen wanneer u een sauna wilt aanschaffen, is of u deze graag binnen of buiten wil plaatsen. Als er genoeg ruimte in bijvoorbeeld uw badkamer is, dan is het slim om deze binnen te plaatsen. Maar wanneer u geen ruimte in huis hebt, kunt u de sauna ook zeker buiten zetten. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van de sauna wanneer u er een aan gaat schaffen. 

Persoonlijke voorkeuren voor de sauna

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken waar de sauna voor u aan moet voldoen. Met hoe veel personen wilt u bijvoorbeeld tegelijkertijd van de sauna kunnen genieten? Gaat u er vaak alleen of met zijn tweeën in, of met meerdere? Houd er daarbij rekening mee dat een sauna voor vier personen natuurlijk ook meer ruimte in beslag neemt dan een sauna voor twee personen. Het is daarom ook heel belangrijk om te weten hoe veel ruimte u precies hebt; houd er daarbij rekening mee dat de sauna vrij moet staan om eventuele warmte en vocht kwijt te kunnen. 

Uw budget is daarbij ook heel belangrijk. Stel vooraf vast wat u maximaal uit zou willen geven en controleer of uw wensen passend zijn met uw budget. Er zijn daarnaast ook verschillende houtsoorten mogelijk. Om uw voorkeur hiervoor te bepalen kunt u de sauna’s het beste met eigen ogen bekijken en ervaren. Dat kan in onze showroom! Hier vertellen we u graag meer over onze sauna’s en de mogelijkheden en helpen we u graag een goede keuze te maken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om inspiratie op te doen.