Wat is de juiste afmeting voor een spa?

Wanneer u gaat oriënteren voor een wellness spa, zult u ontdekken dat er heel veel mogelijkheden zijn. Een van de eerste vragen die u uzelf moet stellen is welke afmeting er mogelijk is in uw tuin of in huis. Hoe u erachter komt welke afmeting spa geschikt is voor uw wensen leest u hier.

De juiste afmeting spa kopen

Het meten begint natuurlijk bij u thuis. Meet met een rolmaat de ruimte op die u beschikbaar heeft voor een spa. Houd er rekening mee dat er in de buurt een stroomaansluiting moet zijn wanneer u een spa wilt kopen die op stroom werkt, bij een hottub moet er voldoende ruimte zijn voor de kachel. Het maakt daarnaast ook uit of u een relaxspa of een zwemspa wilt hebben.

Wat is de beste spa-afmeting voor twee tot vier personen?

Uw gezinsgrootte beïnvloedt de grootte van de spa, evenals het aantal personen waarmee u gebruik wilt maken van de spa. Wilt u bijvoorbeeld een knusse hottub voor twee personen kopen waarin u ook kunt liggen,dan is een model van 1,5 bij 2 meter al voldoende. Wilt u met 4 personen gebruikmaken van de spa, dan is een grootte van 1,8 bij 1,9 meter geschikt. Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd dat een tweepersoonsspa groter is dan een vierpersoonsspa. Dit heeft echter te maken met het feit dat een tweepersoonsspa altijd minimaal één ligplaats heeft. Hoe meer ligplaatsen de jacuzzi moet hebben, hoe groter deze logischerwijs wordt. Daarnaast is het goed om te bedenken hoeveel mensen tegelijkertijd van de spa gebruik moeten kunnen maken. Hoeft niet het hele gezin in een keer in de hottub, dan kunt u mogelijk ook voor een compacter model kiezen.

Welke afmeting voor een relaxspa is geschikt voor 6 tot 8 personen?

Mag het wel een maatje meer zijn omdat u met 6 personen van de spa gebruik wilt maken? Kies dan voor een model van minimaal 2,4 bij 2,4 meer. Heeft u een groot gezin of wilt u gewoon dat de spa extra veel ruimte biedt? Een spa voor 7 tot 8 personen biedt in dat geval meer dan voldoende ruimte. Hierbij zijn de afmetingen 3,5 bij 2,3 meter voldoende voor het aantal mensen. Natuurlijk is dit slechts een richtlijn, want uw eigen comfort en wensen staan altijd centraal bij het kopen van een wellnessproduct. Heeft u bijvoorbeeld een gezin van vier personen maar wilt u graag alle ruimte die er mogelijk is, dan kunt u uiteraard ook prima voor een 8-persoons jacuzzi gaan.

Welke afmeting zwemspa moet ik kiezen?

Wilt u een zwemspa kopen, dan moet u iets meer ruimte uittrekken voor de spa, omdat u hier ook in moet kunnen sporten. Standaard zwemspa’s hebben een lengte tussen de 4 en 8 meter en een gemiddelde breedte tussen 225 en 250 cm. Bij een zwemspa is het belangrijk om te weten welke extra’s u er wel en niet in wilt hebben (massagejets, verlichting, zitplaatsen etc.), om te bepalen welk type zwemspa geschikt voor u is. 

Advies nodig? Wij helpen u graag met het kiezen van een spa

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van uw jacuzzi? Dat snappen we. Een spa een luxeartikel waar u nog vele jaren plezier van wilt hebben. Ons deskundige team staat daarom graag voor u klaar met advies. Even proefzitten? Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom in Etten-Leur, Nieuwegein of Roosendaal.