Wat is hydromassage?

Hydromassage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van water, al dan niet in combinatie met lucht. Het is dan ook een overkoepelende naam voor verschillende behandelwijzen met water. Zo zijn er speciale massagetafels en douches, maar Jacuzzi’s, spa’s en bubbelbaden zijn hier vooral geschikt voor. Veel mensen zijn natuurlijk al wel bekend met de term hydromassage, maar weten niet precies wat het inhoudt. Daarom vertellen wij u in deze blog graag meer over hydromassage.

Wat is de kracht van hydromassage?

Hydromassage bestaat als het ware uit drie krachten. De eerste kracht is de warmte van het water waardoor de lichaamstemperatuur stijgt en de bloedvaten verwijden. De tweede kracht is de gewichtloosheid die ontstaat door het water waardoor de druk op de spieren afneemt en u zich helemaal kunt ontspannen. De derde kracht is natuurlijk de massage zelf.

Een hydromassage is niet hetzelfde als de gewone bubbels in een bubbelbad of Jacuzzi! Zo is het water waarmee u gemasseerd wordt een stuk warmer en wordt uw lichaam gericht gemasseerd door krachtige waterstralen die ook veel krachtiger zijn dan de bubbels in een bubbelbad of Jacuzzi.

Is hydromassage goed voor het lichaam?

Allereerst helpt hydromassage u te ontspannen, zoals bij meer massagesoorten natuurlijk het geval is. Zeker als u in een heerlijk warm bad ligt, kunt u helemaal tot rust komen en volledig ontspannen. Dit zorgt ervoor dat hydromassage ook zeker goed is voor uw algemene welgesteldheid. Door de ontspannende werking van hydromassage worden stress en bijbehorende klachten als hoofd- en nekpijn verminderd. Daarnaast is hydromassage in een spa of bubbelbad ook erg goed voor uw spieren. Heeft u bijvoorbeeld last van vastzittende of stijve spieren? Deze zullen volledig los gemasseerd worden door de krachtige waterstralen uit de massagejets. Dit geldt ook voor uw gewrichten. De harde waterstralen zorgen daarnaast ook voor een verbeterde bloedsomloop en stofwisseling en kunnen ook een positieve invloed hebben op de bloeddruk. Over het algemeen is een regelmatige hydromassage dus erg goed voor uw lichaam.

Hydromassage is al eeuwenoud

Jacuzzi’s en bubbelbaden bestaan natuurlijk nog geen eeuwen, maar hydromassage wel! Zo zei Hippocrates al dat baden in koud en heet water goed was voor het lichaam en schreef hij dat dit voornamelijk goed was om ziektes te verhelpen. Daarnaast ontdekten de Japanners en Chinezen vroeger ook al dat baden in warmwaterbronnen helend werkte. Ze bouwden voornamelijk baden op plekken waar het water borrelde.

Jacuzzi met hydromassage kopen

Wilt u ook graag profiteren van de helende effecten van hydromassage? Dan kunt u bij ons terecht voor een Jacuzzi of bubbelbad met hydromassage. Wilt u hier graag wat meer advies over, dan kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom. U bent van harte welkom!

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.