Wat is infraroodstraling?

William Herschel ontdekte in 1800 het infraroodlicht. Hij deed dat door met een thermometer de temperatuur te meten van het spectrum van licht dat door een prisma viel. Hij stelde vast, dat de temperatuur in het rode deel van het spectrum hoger was dan in het blauwe deel. In het deel van het spectrum dat voorbij het rood lag mat hij een nog hogere temperatuur en hij concludeerde dat er in dit deel van het spectrum licht bestaat dat niet voor het menselijk oog waarneembaar is.

Infraroodstraling is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar door de huid waarneembaar wegens zijn warmtewerking. De NASA heeft berekend dat de golflengte van de straling zo dicht mogelijk bij de 10 µm (10.000 nanometer) moet liggen, wil het goed worden opgenomen door het lichaam.

Wat doen uw infraroodstralers?

Het infrarood van de stralers in onze infrarood sauna cabines dringt door tot in uw lichaam waarbij het aan energie afstaat, moleculen in beweging brengt en zo warmte opwekt. Onze stralers slagen erin uw lichaam op te warmen zonder de omgevingslucht al te veel te verwarmen. Dat is nu net de crux van onze infrarood cabines ten opzichte van bijvoorbeeld een Finse sauna.

Er gaat dan ook geen energie verloren, je lichaam warmt op maar de omgevingstemperatuur blijft aangenaam en constant. Je lichaam neemt de stralen op en zet deze om in een warmtewerking waardoor je spieren ontspannen en alle spanning uit uw lichaam verdwijnt. Zelfs een verkramping in nek en/ of schouders trekt weg.

Een sessie in één van onze cabines heeft een heilzame werking op uw afweersysteem en zal ondersteuning bieden bij de behandeling van (chronische) spierpijn. Het is dan ook niet vreemd dat mensen die gebruik maken van onze infraroodcabines minder vaak naar de fysiotherapeut of masseur hoeven te gaan.

Infraroodstralen zorgen tevens voor stimulatie van het afweersysteem waardoor het cel vernieuwingsproces op gang wordt gebracht. Ook draagt het bij aan het verbeteren van de bloedsomloop wat voor veel klachten verlichting biedt.

Wat gebeurt er in uw lichaam?

Door de infraroodstralers warmt uw lichaam geleidelijk op. U gaat transpireren omdat uw lichaam aan de slag gaat om uw lichaamstemperatuur op peil te houden. Doordat uw lichaam aan de slag gaat verliest u lichaamsvocht waarvan 80% water en 20% afvalstoffen. Omdat uw lichaam dit proces van afkoeling ondergaat verbruikt u energie waardoor u dan weer calorieën verbrandt. U kunt een sessie in onze cabines dan ook zien als soort van sporten. U zit te relaxen in de cabine en uw lichaam is toch hard aan het werk. De effecten hiervan zijn merkbaar door een verhoging van de hartslag en de versnelling van de bloedsomloop net zoals u zou hebben na een half uurtje fietsen.

Al na uw eerste sessie zult u verschil merken, u voelt zich goed, uw spieren voelen weer soepel aan en de spanning is uit uw lichaam verdwenen. Daarom is het een goed idee om een van onze showrooms in Etten-Leur, Nieuwegein of Asten eens te bezoeken en de verschillende infraroodsauna modellen te bekijken. Wij geven graag een vrijblijvend advies over de werking van onze infraroodcabines.

TOP