Wat te doen als uw jacuzzi lekt of kapot is?

Wij repareren spa’s en jacuzzi’s van alle denkbare merken. Lekt uw jacuzzi, is de pomp kapot, werkt het display, de verwarming of de jets niet? Dat is erg vervelend, want u wilt natuurlijk zo veel mogelijk van uw jacuzzi kunnen genieten. Wanneer u een defect ontdekt, kunt u het beste eerst zelf kijken of u het kunt repareren. Is dit niet het geval, dan kunt u Elite Wellness altijd inschakelen voor jacuzzi reparatie. We behandelen in dit artikel de meest voorkomende problemen.

Uw jacuzzi lekt: zo houdt u waterverlies tegen

Wanneer u waterverlies bij uw jacuzzi ontdekt, is het belangrijk om te achterhalen waar dit vandaan komt. Een lek in een jacuzzi kan namelijk op veel verschillende plekken zitten. De meest voorkomende oorzaken en locaties van een lekkage zijn bijvoorbeeld:

  • bevriezing van de leidingen
  • losgeraakte koppelingen
  • versleten onderdelen
  • blazen in de kuip
  • lekkage bij een jet
  • lekkende lijmverbinding
  • versleten afdichting in een pomp

Heeft u last van waterverlies in de jacuzzi, dan kunt u eerst kijken of u dit zelf op kunt lossen. Er zijn verschillende anti-lekkage middelen die zelf de lekkage opzoeken en dit opvullen om zo de lekkage te verhelpen. Wanneer het echter gaat om een grotere lekkage, moet u waarschijnlijk de kuip van de jacuzzi laten repareren. Dat kunt u het beste door een specialist laten doen.

De pomp van uw jacuzzi maakt lawaai

De pomp van een jacuzzi maakt vrijwel altijd geluid, maar om geluid niet over te laten gaan in lawaai, wordt deze meestal geïsoleerd. In goede jacuzzi’s is de pomp altijd geïsoleerd, omdat dit anders voor veel geluidsoverlast kan zorgen. En dan is een sessie in een jacuzzi ineens een stuk minder ontspannend. Ook kunnen uw buren daar behoorlijk wat last van hebben. Wanneer de pomp van uw jacuzzi ineens meer lawaai maakt dan normaal, kan het betekenen dat er iets mis is in de isolatie. Ook dan is het slim om Elite Wellness in te schakelen zodat dit probleem verholpen kan worden.

De circulatiepomp van uw jacuzzi is kapot

Werkt de pomp van uw jacuzzi niet meer? De circulatiepomp van uw jacuzzi zorgt ervoor dat het water gezuiverd wordt. Hierin zit vaak ook de verwarming. Wanneer de circulatiepomp van uw jacuzzi kapot is, merkt u dat het water viezer en kouder wordt. Er zijn verschillende redenen waarom de pomp van uw jacuzzi niet kan werken, zoals:

  • De keerring is versleten waardoor er lekkage op de as ontstaat
  • Wanneer de pomp een brommend geluid maakt maar niet pomp, moet de condensator van de motor vervangen worden.
  • Vaak is bevriezing de reden van een kapotte pomp. In dat geval is het meestal beter om de behuizing van de pomp te vervangen. Dit is vaak voordeliger dan het aanschaffen van een geheel nieuwe pomp.

Ook hier is het in alle gevallen belangrijk om er een specialist naar te laten kijken, zodat het ook direct opgelost kan worden en u weer snel kan genieten van uw jacuzzi.

Display van de jacuzzi is kapot

Als de display van uw jacuzzi kapot is, kan dat ook heel vervelend zijn. Met het display kunt u natuurlijk de jacuzzi geheel naar wens instellen, en wanneer deze kapot is, wordt dat wel heel lastig. Wanneer de display van uw jacuzzi kapot is, is het vaak verstandig om een geheel nieuwe display in de jacuzzi te laten zetten.

De verwarming van de jacuzzi is kapot

Wanneer de verwarming van uw jacuzzi kapot is, kan dat ook verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om eerst wat zaken te controleren voordat u de conclusie trekt dat de heater echt kapot is. Controleer bijvoorbeeld of de stroom er nog op staat. Wanneer dit niet het geval is, is het goed om te kijken wat er gebeurt als dit wel het geval is. Gaat de elektrogroep na het inschakelen direct weer uit, vaak door de aardlek, dan is er meestal iets met de heater aan de hand zoals een storing. Ook kunt u even kijken of de display iets aangeeft. Geeft deze aan dat er een storing is? Dan is het slim om een specialist in te schakelen. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat de pomp op de laagste stand staat, waardoor de jacuzzi niet optimaal verwarmd wordt. Wanneer blijkt dat de heater van uw jacuzzi echt kapot is, schakelt u Elite Wellness in om deze te repareren, zodat u snel weer kunt genieten van een warme jacuzzi.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.