Wat te doen met de jacuzzi als u op vakantie gaat?

Het is weer zomertijd dus veel mensen gaan lekker op vakantie. Gaat u ook op vakantie en heeft u een jacuzzi? Vraagt u zich af wat u er eigenlijk mee moet doen, leeg laten lopen of aan laten staan? Afdekken of open laten staan? U wilt natuurlijk de jacuzzi meteen weer kunnen gebruiken zodra u terugkomt. Wij vertellen u graag wat u moet doen met de jacuzzi wanneer u op vakantie gaat.

Laat de jacuzzi aan staan

Veel mensen denken dat het wellicht beter is om, wanneer u één, twee of drie weken weggaat, de jacuzzi uit te zetten. Dat raden we echter af. De meeste jacuzzi’s hebben een standby of sleep stand, waardoor de jacuzzi wel aan blijft staan maar minder verwarmt en minder stroom verbruikt. Vraagt u zich af of het dan niet beter is om de jacuzzi uit te zetten, zodat deze helemaal geen stroom verbruikt en u daardoor wellicht op de kosten bespaart? Tenzij u maanden op vakantie gaat, is dat niet het geval. Het kost namelijk veel meer stroom om de jacuzzi, nadat deze helemaal is afgekoeld, weer helemaal op te warmen, dan deze in standby stand aan te laten staan. Ook hebben sommige jacuzzi’s een speciale vakantiemodus, wat ook een ideale optie is.

Dek de jacuzzi af

Het is ook belangrijk om uw jacuzzi goed af te dekken. U wilt natuurlijk niet dat deze, wanneer u terugkomt, helemaal vol zit met vuil. Denk hierbij aan bladeren en alles wat mogelijk de jacuzzi in kan waaien. Ook is het beter voor de leidingen van uw jacuzzi als u deze afgedekt laat, want het kan anders gebeuren dat deze verstopt raken door het vuil want in uw jacuzzi valt. Ook is het beter om de jacuzzi af te dekken omdat de warmte dan beter in de jacuzzi blijft. Zo bespaart u nog meer stroom, terwijl u op vakantie bent!

De jacuzzi schoonmaken wanneer u terug bent

Het is belangrijk om het water in de jacuzzi te laten zitten wanneer u weg bent en deze aan laat staan. We kunnen echter wel begrijpen dat u, wanneer u bijvoorbeeld 3 weken op vakantie geweest bent, u uw jacuzzi even wil schoonmaken en het water wil verversen. Nadat u het water eruit laat, is het belangrijk om de kuip even goed schoon te maken. Als deze namelijk niet goed schoon is, dan wordt het water direct weer vies zodra u het erin doet. U kunt met diverse schoonmaakmiddelen aan de slag, zodat u de kuip goed schoonmaakt. Gebruik hierbij echter geen bijtende schoonmaakmiddelen, maar een onderhoudsproduct speciaal voor de jacuzzi. Deze kunt u bestellen bij SpaPro.nl.