Welke effecten heeft kleurentherapie in de infraroodsauna?

Heeft u wel eens gehoord van kleurentherapie? Het is zeker niets nieuws, maar wel iets waar nog niet veel mensen mee in aanraking gekomen zijn. Kleurentherapie wordt gebruikt om lichaam, ziel en geest weer met elkaar in harmonie te brengen. Het komt voort uit Oosterse geneeswijzen die al eeuwenlang gehanteerd worden. Het is gebaseerd op het zogeheten energiesysteem van het lichaam, wat uitgaat van het bestaan van een aantal energievelden in en rond het lichaam. U kunt nu ook kleurentherapie in uw infraroodsauna ervaren om uw lichaam en geest te stimuleren.

Chakra’s, kleuren en aura’s

Kleurentherapie gaat ervan uit dat het lichaam de geest volgt en dat de oorzaak van lichamelijke klachten een verstoord evenwicht tussen de energie van de geest en het lichaam kan zijn. Anders gezegd: zit u lichamelijk niet goed in uw vel, dan kan dit wellicht met geestelijke problemen te maken hebben. Kleurentherapie is gebaseerd op verschillende chakra’s en aura’s. Chakra’s zijn de zeven belangrijke energiecentra langs de ruggengraat. Een aura is een persoonlijk energieveld; dit is voor iedereen weer verschillend. Sommige mensen geven aan dat ze aura’s kunnen zien; ze zien dan een wazig gekleurd licht rond het lichaam. Elke aura heeft zijn eigen kleur. Een lichaam dat niet in balans is, heeft bijvoorbeeld een aura met donkere, modderige kleuren. Door middel van kleurentherapie kan dit verholpen worden. Kleurentherapie is er in verschillende soorten en u kunt uzelf nu ook thuis onderwerpen aan kleurentherapie door een infraroodcabine met kleurentherapie aan te schaffen.

Hoe werkt kleurentherapie?

Nu u weet waar kleurentherapie op gebaseerd is, is het belangrijk om te weten hoe het precies werkt. U kunt kiezen voor een sauna met kleurentherapie. U kunt dan heerlijk tot rust komen in de sauna, terwijl u werkt aan uw algehele welzijn. Een bezoekje aan een infraroodsauna met kleurentherapie kan veel effect hebben op uw stemming. Of u nu tot rust wil komen, vrolijker of vriendelijker wil zijn; elke kleur heeft zijn eigen effect. Zo zorgt rood voor fysieke energie, passie en vitaliteit, terwijl blauw kalmte verhoogt en voor innerlijke vrede zorgt. Door middel van kleurentherapie wordt u zich bewust van uw behoefte aan bepaalde kleuren en leert u hoe deze kleuren gebruikt kunnen worden voor inspiratie, ontspanning en stemmingsbeïnvloeding.

De risico’s van kleurentherapie

In principe zitten er geen risico’s vast aan kleurentherapie. Het is in ieder geval niet schadelijk voor uw lichaam, op geen enkele manier. Het is wel belangrijk dat men inziet dat kleurentherapie nooit een conventionele behandeling voor lichamelijke of geestelijke klachten mag en kan vervangen. Dit is namelijk nooit wetenschappelijk bewezen. Deze therapie kan er wel degelijk aan bijdragen dat u zich beter gaat voelen en dat uw stemming verbetert. Het is dus zeker een goede aanvulling op uw huidige behandeling. Maar ook als u het prettig vindt om uzelf een lichamelijke en geestelijke boost te geven, is een infraroodcabine met kleurentherapie de ideale keuze.

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.