Zo maakt u uw jacuzzi winterklaar!

Wij raden het af om uw jacuzzi uit te zetten in de winter. Gaat u hem toch ledigen in de winter neem dan eerst contact met ons op. Want het brengt risico’s op vorstschade mee ook als deze leeg is!

Heeft u een jacuzzi in de tuin staan en heeft u daar de hele zomer heerlijk van kunnen genieten? Daar hoeft u in de winter niet mee te stoppen! Tijdens de donkere dagen die eraan komen, kunt u ook nog heerlijk ontspannen in uw spa. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de therapeutische effecten en gezondheidsvoordelen van een spa verbeteren zodra de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur van het water in de spa. U kunt dus gerust op een herfst- of winteravond in de jacuzzi stappen; zeker het proberen waard! Mocht u toch in de winter liever niet de spa in gaan, dan wilt u natuurlijk graag weten hoe u deze winterklaar maakt, zodat u er in het voorjaar weer van kunt genieten. We vertellen u er graag meer over.

Uw jacuzzi uitzetten in de winter

Het is het beste voor uw spa om deze in de winter toch aan te laten staan. Het water blijft dan verwarmd en dit zorgt ervoor dat de leidingen niet kunnen bevriezen. Mocht u toch uw jacuzzi uit willen zetten in de winter, dan moet u er ook voor zorgen dat al het water eruit is om bevriezing te voorkomen. Dit is eigenlijk het belangrijkste aspect van het winterklaar maken van uw jacuzzi. Om de spa uit te zetten moet u eerst de stroomtoevoer er naartoe uitschakelen en de spa leeg laten lopen. Daarna begint het proces van het verwijderen van het resterende water.

Water in de leidingen van uw spa verwijderen

Als u de spa heeft laten leeglopen, dan blijft er overal nog wel wat water achter. Dit water moet overal verwijderd worden, anders bevriest het en dat is niet goed voor de leidingen van uw spa. Door het water overal te verwijderen, kunt u in de lente en zomer weer zonder problemen relaxen in uw jacuzzi. Hoe maakt u uw gehele jacuzzi vrij van water?

  • Verwijder het resterende water in de spa zelf met een dweil, handdoek of waterzuiger. Let er ook op dat al het water in de voetenruimte verwijderd wordt.
  • Verwijder de filtercartridge en zorg ervoor dat er geen water meer achterblijft in de filterhuls.
  • Verwijder alle fittings die u kunt verwijderen en verwijder ook de afvoerpluggen.
  • Haal al het overgebleven water uit de leidingen. Dit kunt u doen doen door met een waterzuiger of luchtcompressor de leidingen uit te zuigen. Plaats het uiteinde van de waterzuiger of luchtcompressor tegen elke jet om het water er volledig uit te kunnen krijgen. Hiervoor moet je alle jets volledig open hebben staan en de eventuele luchtsturingsknoppen dicht hebben staan.

Jacuzzi afdekken met een winterhoes

Is de gehele jacuzzi ontdaan van water? Dan rest u nog maar één ding. Plaats het deksel op de jacuzzi en bedek deze volledig met afdekzeil of met een speciale winterhoes. Zo zorgt u ervoor dat er niet alsnog water in de leidingen komt en blijft de spa tegen weer en wind beschermd.