Zo maakt u uw jacuzzi zomerklaar!

We hebben u natuurlijk al eens verteld hoe u uw jacuzzi winterklaar kunt maken, maar inmiddels schijnt de zon weer buiten en kunt u weer lekker van uw jacuzzi gaan genieten! Echter, als de jacuzzi even stil- of uitgestaan heeft, is er misschien wat onderhoud nodig om alles weer zomerklaar te maken voordat u er weer van kunt gaan genieten.

Uw spa helemaal schoonmaken

In de lente maken veel mensen hun hele huis schoon. Pak daarbij ook uw jacuzzi mee! Heeft u het water in de winter in de jacuzzi laten staan en wilt u deze weer zomerklaar en fris maken, dan kunt u het beste het water uit de jacuzzi halen en dit verversen. Daarna is het zaak dat u de kuip grondig schoonmaakt. Gebruik hierbij een zachte doek of spons. Maak niet schoon met de ruwe kant van de spons, dat kan natuurlijk de lak beschadigen. In principe kunt u de kuip prima schoonmaken met water. Wilt u toch graag een extra fris gevoel, dan kunt u ook schoonmaakmiddelen gebruiken, maar kies dan voor niet-bijtende schoonmaakmiddelen. In onze webshop vindt u daar de beste producten voor. Nadat u de kuip heeft schoongemaakt, is het verstandig om alles even na te spoelen en weer droog te maken. Spoel ook de filters, pompen en leidingen eenmalig door zodat al het vuil eruit is en u getest heeft of alles weer werkt.

De buitenkant van uw jacuzzi schoonmaken

Het is natuurlijk wel zo prettig als de binnenkant van de jacuzzi helemaal schoon is, maar vergeet ook de buitenkant niet schoon te maken! Ook dit kunt u gewoon doen met een zachte doek of spons, wat water en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Heeft u een speciale cover of beschermhoes? Maak deze dan ook goed schoon en behandel deze eventueel met een speciaal middel tegen UV-straling.

Dagelijkse en wekelijkse reiniging

Als het weer het toelaat, gaat u in de zomer natuurlijk vaker de jacuzzi in. Hoe vaker u de jacuzzi gebruikt, des te vaker deze natuurlijk ook gereinigd kan worden. U kunt ernstige vervuiling van de filters bijvoorbeeld al voorkomen door eerst te douchen voordat u de jacuzzi in gaat. Als u zich bijvoorbeeld ingesmeerd hebt met bodylotion of zonnebrandcrème en vervolgens de jacuzzi in gaat, kan dit achterblijven in de filters waardoor ze eerder verstopt raken. Wen uzelf aan dat wanneer u het water van uw jacuzzi ververst, u ook even de kuip schoonmaakt. Reinig ook eens in de week de filters en doe dit eens per maand grondig. Dan weet u zeker dat alles goed blijft werken!

 

In principe hoeft u dagelijks niets te doen aan de reiniging van uw jacuzzi, u hoeft er dus enkel op te letten dat u schoon bent wanneer u de jacuzzi in gaat. Laat u de jacuzzi dan overdag even onafgedekt staan, zorg en dan wel even voor dat u eventuele blaadjes uit het water haalt. Maar vooral: geniet van een heerlijk ontspannen zomer in uw jacuzzi!